DHG heeft, in een sale-and-lease back transactie met FreightNed Warehousing, een logistiek complex aan de Koopvaardijweg 3 en 3a in Oosterhout aangekocht. Het betreft een perceel grond van ruim 45.000 m² met daarop een distributiecentrum van circa 24.000 m². 

Het bestaande distributiecentrum van 24.243 m² is volledig en langjarig verhuurd aan FreightNed Warehousing. Het totale gekochte perceel is 45.460 m² groot, dit geeft DHG de mogelijkheid om naast het bestaande distributiecentrum op risico een nieuw distributiecentrum van circa 10.000 m² te ontwikkelen. DHG start nog dit jaar met de bouw daarvan.

De locatie is strategisch gelegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen, direct aan de snelwegen A27 en A59, en de tri-modale ontsluiting met goederenspoor en Barge terminals aan het Wilhelminakanaal. Richard Elich, Acquisition Manager DHG: “Deze transactie past in de strategie van DHG om naast het uitrollen van de SMARTLOG-ontwikkelportefeuille van 750.000 m² haar bestaande vastgoedportefeuille eveneens verder uit te breiden. Dit door de verwerving van (value-add) objecten in de sale-and-lease back sfeer of straight forward aankopen.

FreightNed Warehousing

FreightNed Warehousing is een dynamisch bedrijf, gevestigd in Ridderkerk en Oosterhout, dat maatwerk biedt in logistiek, door het op tijd leveren van zendingen waar ook ter wereld voor de
gunstigste prijs. FreightNed Warehousing onderscheidt zich van de doorsnee logistieke dienstverlener door haar fijnmazige Benelux distributie, dagelijkse vertrekken naar onder andere Zuid-Europa en Oost-Europa en zeer intensieve begeleiding van zendingen door een vast contactpersoon binnen FreightNed.