DHG heeft eind vorig jaar het kantoorgebouw aan het Van Houten Industriepark 21/21a in Weesp gekocht. Het object van bijna 4.000 m² BVO staat op een perceel eigen grond van 4.500 m² en grenst direct aan het centrum van Weesp. Momenteel staat het gehele gebouw leeg. DHG treft momenteel haar voorbereidingen voor een uitgebreid transformatie-traject.

Het gebouw aan het Van Houten Industriepark 21/21a bestaat uit twee bouwdelen van 3 verdiepingen, inclusief parkeren. Het gebouw is slechts tijdelijk verhuurd, waardoor binnenkort een algehele transformatie mogelijk is. Gezien de ligging nabij het centrum van Weesp en de bouwstijl van het gebouw is het zeer geschikt voor transformatie tot woningen. Met die transformatie kan worden ingespeeld op de toenemende vraag naar woningen in Weesp. De exacte mogelijkheden hiervoor worden momenteel onderzocht.

Naast de ontwikkeling van haar logistieke portefeuille volgens het SMARTLOG concept is DHG altijd actief op zoek naar (kantoor) panden die mogelijk her-ontwikkeld of getransformeerd kunnen worden. Afgelopen jaren werd onder andere Vasteland 10-40 in Rotterdam gekocht en volledig gerenoveerd. Daarnaast kocht DHG in 2017 het voormalige hoofdkantoor van de ABN AMRO aan de Kneuterdijk in Den Haag. DHG heeft na de aankoop van de Kneuterdijk het voortouw genomen om een vergunning en herbestemming te realiseren, waarna het werd verkocht aan een Oostenrijkse hotelontwikkelaar.

Dit jaar is DHG reeds gestart met de grootschalige renovatie van twee monumentale kantoorpanden aan de Eekhoutstraat in Rotterdam, waarvan er één nog beschikbaar komt voor de verhuur.

weesp dhg