DHG heeft met DVR Warehousing en Estron overeenstemming bereikt over de huur van in totaal 49.589m² op SMARTLOG Rotterdam 2. DVR tekende een huurovereenkomst met een looptijd van 10 jaar voor een ADR warehouse van 12.318 m². Estron tekende een huurovereenkomst van 15 jaar voor in totaal 37.271 m².

DVR Warehousing

Vanaf 1 april 2019 zal DVR Warehousing DC3 in gebruik gaan nemen, dit betreft 11.791 m² ADR warehouse voor de opslag van gevaarlijke stoffen met 527 m² kantoorruimte. DVR Warehousing is gespecialiseerd in de opslag van gevaarlijke stoffen. Naast grote hoeveelheden spuitbussen houden zij ook verschillende grondstoffen op voorraad voor de keukenindustrie, zoals lijmen en halffabricaten. De magazijnen van DVR moeten daarom voldoen aan de strenge eisen die worden gesteld aan de opslag van dergelijke verpakte gevaarlijke stoffen. Met de verhuizing naar de nieuwe locatie in de Europoort zet DVR Warehousing de basis voor een verder groei.

Estron

Vanaf 1 mei 2019 zal Estron 33.136 m² warehouse, 1.158 m² kantoorruimte en 2.977 m² mezzanine in gebruik gaan nemen (DC1, DC2 & DC4). Estron is een logistieke dienstverlener en richt zich op transport, goederendistributie, op- en overslag, verpakken en wereldwijde overzeese transporten. Estron is sinds haar oprichting gevestigd in de Rotterdamse haven en verzekert zich met deze nieuwe locatie van het behoud van haar sterke positie in de kern van het Rotterdamse havengebied.

smartlog rotterdam estron

DHG SMARTLOG Rotterdam 2

DHG SMARTOG Rotterdam 2 is de tweede SMARTLOG ontwikkeling van DHG in Rotterdam. De locatie is strategisch gelegen aan de Merwedeweg, direct aan de A15 (Maasvlakte-Rotterdam-Nijmegen) in Rotterdam-Europoort. Centraal gelegen tussen de voormalige ECT Home Terminal en de Delta Terminal. DHG ontwikkelt hier een SMARTLOG complex van in totaal ruim 110.000 m². Dit betreft zowel ESFR-gesprinklerde warehouses voor koopmansgoederen als ADR-warehouses met een CO2 gasblusinstallatie voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

Op SMARTLOG Rotterdam 2 is nu nog 17.104 m² voor koopmansgoederen (DC7&8) en 26.298 m² ADR-ruimte (DC5&6) beschikbaar.