DHG heeft met Logwise Amsterdam overeenstemming bereikt over de huur van de gehele ontwikkeling SMARTLOG Amsterdam van in totaal ruim 43.000 m². Logwise tekende een huurcontract voor 15 jaar.

Vanaf 1 mei 2020 zal Logwise 38.525 m² warehouse, 1.376 m² kantoorruimte en 3.524 m² mezzanine in gebruik gaan nemen. Logwise Amsterdam is op dit moment nog gevestigd in verschillende units van het districenter Atlaspark dat DHG heeft ontwikkeld en in 2014 heeft verkocht aan Delin Capital Asset Management. Logwise heeft op het Atlaspark nog lopende huurverplichtingen, maar er is onvoldoende ruimte om te groeien. DHG heeft een deel van de huurovereenkomst van Logwise met verhuurder Delin verlengd, om het mogelijk te maken die ruimte voor 5 jaar aan woonwinkel Flinders te onderverhuren. Die onderhuur aan Flinders creëert voor Logwise de mogelijkheid om te verhuizen naar het nieuwe SMARTLOG distributiecentrum aan de Conakryweg.

SMARTLOG Amsterdam

SMARTLOG Amsterdam is een ontwikkeling van DHG op 5,7 hectare grond aan de Conakryweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Specifiek voor Logwise zal een deel van het warehouse door DHG worden voorzien van geconditioneerde ruimtes conform GDP richtlijnen, waarmee het geschikt is voor de opslag van farmaceutische goederen. SMARTLOG staat voor smart en logistics en is het snelst groeiende warehouseconcept van Nederland. Alle SMARTLOG’s zijn strategisch  gelegen op logistieke hotspots en in en rondom havengebieden. Omdat de distributiecentra op risico ontwikkeld worden kunnen huurders direct worden bediend. Dit is een groot voordeel om te voldoen aan de logistieke vraag van klanten.

LOGCHAIN ontwikkelportefeuille

SMARTLOG Amsterdam is onderdeel van de LOGCHAIN ontwikkelportefeuille van ruim 750.000 m² SMARTLOG distributiecentra, die DHG op risico ontwikkelt. Na de recente verkoop van LOGCHAIN ONE aan Patrizia heeft DHG nu nog circa 620.000 m² aan SMARTLOG distributiecentra op logistieke hotspots in Nederland in de pijplijn. Dit betreft naast Amsterdam nog vijf locaties in Rotterdam, locaties in Moerdijk, Den Haag, Ridderkerk, Nieuw-Leusden en Venray. Deze SMARTLOG distributiecentra worden allen in 2019 en 2020 opgeleverd. Voor ruim een derde ervan is inmiddels huurcontracten afgesloten.