Schiedam, 25 maart 2016 – Na de recente oplevering van Fase 1 van Smartlog Moerdijk en de aankondiging van de start bouw van fase II heeft DHG inmiddels de resterende 15.764 m² langjarig verhuurt aan Base Logistics B.V. uit Zwijndrecht. Hiermee zal Base Logistics in navolging op AWL Moerdijk (12.873 m²), Manuli Fluiconnecto (7.086 m²) en Mac-Lean (7.584 m²) zich binnenkort gaan vestigen aan de Logistic Boulevard in Moerdijk.

Base Logistics tekende een 10-jarige huurovereenkomst voor unit C+D in fase II, bestaande uit ca. 14.764 m² warehouse, ca. 800 m² kantoorruimte en ca. 800 m² mezzanine. Fase II bestaat in totaal uit ca. 20.719 m² warehouse, 1.260 m² mezzanine en 1.369 m²  kantoorruimte en zal naar verwachting in oktober 2016 worden opgeleverd.

Base logistics is een logistiek dienstverlener, met de focus op Transport Management, Warehouse Management en Data Management. Zij bieden een internationaal netwerk van transport-, en warehousingpartners, in combinatie met een team van logistiek specialisten en een unieke logistieke applicatie. Met als doel logistiek voor hen klanten simpel, efficiënt en controleerbaar te maken. Binnen Base Logistics staat innovatie centraal, vooral door slim gebruik te maken van IT-mogelijkheden.

ConsortArchitects uit Rotterdam verzorgde het ontwerp van het logistieke complex Smartlog Moerdijk. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Vrolijk uit Zevenbergen.

Willem Slager, commercieel directeur van DHG: ‘De recente verhuringen (WALT van 8,8 jaar) bevestigen de kwaliteit van zowel de ontwikkeling als van Moerdijk als logistieke hotspot (nr. 3 op de lijst logistieke Hotspots van Nederland 2015). Logistiek dienstverleners kiezen oa. voor Moerdijk vanwege haar uitstekende multimodale ontsluitingen’.

Slager: ‘Met het Havenschap Moerdijk hebben wij inmiddels overeenstemming over de uitgifte van ca 20 hectare op het voormalige Shell terrein te Moerdijk. Hier zullen wij Smartlog Moerdijk2 ontwikkelen, grootschalig logistiek met een mix van conventionele logistiek en logistiek bedoeld voor de opslag van gevaarlijke stoffen (conform PGS 15 richtlijnen). Binnenkort zullen wij hierover berichten.’