DHG heeft het logistieke complex van 39.840m2 aan de Celsiusstraat 37 te Ede verkocht en inmiddels volledig overgedragen aan Aberdeen Standard European Logistics Income PLC.

Het distributiecentrum dat recent grootschalig is gerenoveerd, is 39.840m2 groot. Het gebouw is vanaf 1 augustus 2018 voor 10 jaar verhuurd aan A.S. Watson, die het gebruikt als E-commerce DC voor haar retailformule Kruidvat.

Ligging distributiecentrum

Het logistieke distributiecentrum aan de Celsiusstraat in Ede is gelegen pal een zichtlocatie aan de A12 en de A30 op het moderne industrieterrein Frankeneng. Het bedrijventerrein, ca. 100 hectare groot, faciliteert o.a. logistieke bedrijven zoals DB Schenker, ACR en Hays.

Focus op logistieke portefeuille

De verkoop is in lijn met de ingeslagen weg van DHG om een gedeelte (circa 120.000 m2) van de bestaande portefeuille af te bouwen. DHG heeft deze portefeuille de afgelopen jaren geoptimaliseerd door middel van het renoveren van de gebouwen en het terugbrengen van de leegstand. Eerder dit jaar verkocht DHG al 3 panden in Breda en Almere aan M7 Real Estate. Door deze verkopen kan DHG zich nog meer focussen op de gekozen strategie: de uitbouw van haar logistieke SMARTLOG portefeuille.

dhg verkoop aberdeen ede

Op dit moment heeft DHG ruim 750.000 m² aan logistieke SMARTLOGS op logistieke hotspots in Nederland in de pijplijn. Dit betreft naast een vijftal locaties in Rotterdam, locaties in Moerdijk, Bergen op Zoom, Ridderkerk, Den Haag, Amsterdam en Venray. Deze worden in de komende twee jaar op risico ontwikkeld.

Koper werd in deze transactie bijgestaan door M2 Real Estate en juridisch geadviseerd door DLA Piper. DHG werd in deze transactie geadviseerd door het Industrial & Logistics team van JLL.