10 januari 2018 – DHG verkoopt Vasteland 10-40 in Rotterdam. De Amerikaanse private-equitypartij HighBrook Investors heeft Mainland Offices aan het Vasteland 10-40 in het centrum van Rotterdam overgenomen van DHG.

Mainland Offices heeft een oppervlakte van 12.000 m² en ligt naast het historische Scheepvaartkwartier aan de noordkant van de rivier de Nieuwe Maas en de Erasmusbrug. Het complex bestaat uit twee geschakelde gebouwen van zes verdiepingen, met winkelruimte op de begane grond en multi-tenant-kantoorruimte op de andere vijf verdiepingen.

HighBrook Investors verwierf het object via een off-market transactie. De prijs bedroeg 13,64 miljoen euro (Kadaster). Meer dan 55 procent van het gebouw is verhuurd met een gemiddelde huurtermijn van ongeveer vijf jaar. Onlangs investeerde DHG circa 3 miljoen euro in de renovatie van het gebouw door onder meer vervanging van installaties en het creëeren van turnkey kantoorruimte. Het gebouw heeft nu een energielabel A. HighBrook Investors wil in 2018 jaar een omvangrijke renovatie van de buitenkant uitvoeren.

 

Rotterdam is de op twee na grootste kantorenmarkt van Nederland na Amsterdam en Den Haag en heeft de op twee na grootste kantooropname na Amsterdam en Utrecht. De leegstand in 2017 lag net onder de 15 procent. Rotterdam Centrum is daarnaast de best presterende subkantorenmarkt in de stad die, met steun van de gemeente, is en verder wordt gerevitaliseerd door vernieuwde openbare ruimtes, transformaties en verbeterde voorzieningen, aldus Highbrook.

BNP Paribas Real Estate trad op als adviseur van HighBrook Investors en zal ook het asset and property management van Mainland Offices uitvoeren. Loyens & Loeff trad op als juridische adviseurs van HighBrook.

DHG vertegenwoordigde zichzelf in de transactie.