DHG en Wärtsilä zijn recentelijk de koop/verkoop overeen gekomen van een deel van de locatie van Wärtsilä gelegen aan de Havenstraat 18-24 te Schiedam. Het betreft een bedrijfspand met kantoorruimte en parkeergelegenheid welke tevens beschikt over een wateraansluiting/aanlegfaciliteit van circa 350 m1. DHG en Wärtsilä hebben reeds een langlopende relatie, DHG ontwikkelde eerder ook hun nieuwe kantoor van ca. 4.000 m² welke eveneens aan de Havenstraat in Schiedam is gelegen.

Vooruitlopend op de levering is DHG er in geslaagd om het volledige object te verhuren aan Harding Safety Netherlands B.V. Harding zal per 1 augustus 2015 voor een periode van 10 jaar ca. 2.200 m² bedrijfsruimte, ca. 1.216 m² kantoorruimte, ca. 500 m² mezzanine alsmede ca. 370 m² ingebouwde kantoorruimte met was-/ en kleedruimte huren.

DHG is momenteel bezig het gebouw volledig te renoveren waarbij het kantoor en de bedrijfsruimte zal worden voorzien van een nieuwe buitenschil. Het kantoor wordt in overleg met Harding aan de binnenzijde volledig casco gemaakt en voorzien van nieuwe installaties, plafonds en een compleet nieuw fit-out pakket.

Harding is ’s werelds grootste leverancier van reddingsmiddelen en combineert eerste klas producten van o.a. de Davit Company, Fiskars, Noreq, Schat- Harding, Waterman, Mills en Mulder & Rijke. Deze familie van vertrouwde merken stelt Harding in staat om volledig geïntegreerde pakketten van reddingsboten, davits, haken, lieren, cruise tenders en hulpverleningsboten te bieden, ondersteund door het grootste servicenetwerk in de industrie.

DHG bracht de transactie zelf tot stand zonder tussenkomst van adviseurs. Voor de verhuur resteert momenteel alleen nog de aanwezige ligplaats faciliteit van circa 350 m1 welke eventueel nog kan worden uitgebreid tot 470 m1.

Harding Wärtsilä