DHG versterkt haar logistieke portefeuille met de ontwikkeling van haar warehouseconcept: hoogwaardige SMARTLOG-distributiecentra. Op dit moment heeft DHG ruim 750.000 m² aan logistieke SMARTLOGS op verschillende locaties in de pijplijn. Deze worden in de komende twee jaar gerealiseerd. Voor ruim 550.000 m² gaf DHG dit jaar al opdracht. Daar komt volgend jaar nog ruim 200.000 m² bij. DHG blijft daarnaast op zoek naar nieuwe geschikte locaties.

Groeistrategie in logistiek
DHG is in Nederland marktleider op het gebied van het op risico ontwikkelen van logistiek vastgoed en heeft de specialisatiekoers richting logistieke ontwikkelingen al jaren geleden ingezet. Willem Slager, directeur bij DHG: “Van 2005 tot en met 2016 realiseerde DHG naast onze andere vastgoedactiviteiten in Nederland op risico ruim 400.000 m² aan logistiek. Door de enorme vraag naar logistiek vastgoed, het succes van ons SMARTLOG-concept en onze visie dat deze vraag de komende jaren nog zeker zal aanhouden, zetten we hier nu nog verder op in. De afgelopen twee jaar hebben wij in Nederland ruim 1 miljoen vierkante meter aan bouwgronden weten te verwerven waardoor wij de komende twee jaar dus ruim 750.000 m² aan SMARTLOG-concepten kunnen ontwikkelen, aldus Slager”

Op dit moment is DHG bezig met de bouw van verschillende SMARTLOGS in oa Moerdijk (totaal: 175.000 m²), Rotterdam (totaal: 165.000 m²), Bergen op Zoom (50.000 m²) en Venray (50.000 m²). In het tweede kwartaal van 2019 worden bovendien twee SMARTLOGS in Den Haag (50.000 m²) en Ridderkerk (50.000 m²) opgeleverd. Daarvan is inmiddels 40% van verhuurd.

 

SMARTLOG
SMARTLOG staat voor smart en logistics en is het snelst groeiende warehouseconcept van Nederland. De XXL-distributiecentra bieden mogelijkheden om zowel ESFR- als ADR-goederen (gevaarlijke stoffen) op een veilige manier op te slaan. Ze zijn strategisch gelegen op logistieke hotspots en in en rondom havengebieden. De distributiecentra hebben een minimale gebouwoppervlakte van 50.000 m² en hebben door hun ligging uitstekende toegang tot Nederlandse en de Europese markt. Omdat de distributiecentra op risico ontwikkeld worden kunnen huurders direct worden bediend. Dit is een groot voordeel voor de logistieke vraag van klanten.