12 december 2017 – DHG heeft met Kloska overeenstemming bereikt over de huur van 4.774 m² gelegen aan de Rhôneweg 68 te Rotterdam – Europoort. Kloska tekende een 10-jarige huurovereenkomst.

DHG ontwikkelt op het voormalige terrein “De Beer” in Rotterdam Europoort een 5-tal DC’s met een totale oppervlakte van ca. 30.000 m². Kloska zal per 1 januari 2018 DC 4 van SMARTLOG Rotterdam 1 betrekken met een oppervlakte van 4.009 m² warehouse, 480 m² mezzanine en 285 m² kantoorruime. Met deze transactie van Kloska is de eerste van de vijf DC’s verhuurd van SMARTLOG Rotterdam 1. De overige 4 DC’s zijn vanaf 1 januari 2018 beschikbaar voor de verhuur.

Ligging object

SMARTLOG Rotterdam 1 is strategisch in Rotterdam – Europoort in de Rotterdamse haven. Nabij Distripark Botlek en centraal gelegen tussen de voormalige ECT Home Terminal en de Delta Terminal. De naastgelegen rijksweg A15 geeft een snelle aansluiting op de rijksweg A4 (Amsterdam) en de A16 (Moerdijk – Antwerpen).

Nabij SMARTLOG Rotterdam 1 ligt SMARTLOG Rotterdam 2. Hier start DHG binnenkort met de ontwikkeling van ruim 95.000 m². Deze ontwikkeling zal deels bestaan uit warehouses met een ESFR sprinkler installatie en deels uit PGS15 warehouses, voor de opslag van verpakte gevaarlijkje stoffen (ADR). Het eerste deel van deze ontwikkeling zal in de loop van 2018 worden opgeleverd.

Op dit moment heeft DHG 417.958 m² aan logistieke SMARTLOGS in o.a. Rotterdam, Moerdijk, Bergen op Zoom, Ridderkerk en Harnaschpolder Den Hoorn in de pijplijn welke in de komende 2 jaar tot ontwikkeling worden gebracht.

DHG werd bij de transactie met Kloska geadviseerd door het Industrial & Logistics team van JLL.

 

Over Kloska

Kloska heeft ruim 50 jaar ervaring op het gebied van bevoorraden van zeeschepen. Kloska biedt optimale ondersteuning van de internationale handel, lading en cruise shipping. Het scala van diensten wordt gecompleteerd door opslag en logistiekdiensten, alsmede de steun in de sector van de hoofdmotoren, ondersteunende en board machines.