Terug

naar berichten

26 oktober 2020

DHG BREIDT HUUR FREIGHTNED IN OOSTERHOUT MET 10.000 M² UIT NAAR 42.000 M²

FreightNed DHG Smartlog Oosterhout

In maart 2021 opent FreightNed de deuren van een nieuwe uitbreiding, een Smartlog warehouse van 10.000 m². De bouw van het logistieke complex aan de Koopvaardijweg in Oosterhout is in volle gang. Daarmee komt de totale opslagcapaciteit van FreightNed op maar liefst 42.000 m². Voor bestaande én nieuwe klanten betekent dit nog meer mogelijkheden en kansen.

In 2019 kocht DHG, in een sale-and-lease back transactie met FreightNed Warehousing, het logistieke complex aan de Koopvaardijweg 3 en 3a in Oosterhout. Het bestaande distributiecentrum was toen volledig en langjarig verhuurd aan FreightNed Warehousing. Het totale gekochte perceel was 45.460 m² groot, dit heeft DHG de mogelijkheid gegeven om naast het bestaande distributiecentrum een nieuw Smartlog distributiecentrum van circa 10.000 m² te ontwikkelen.

De locatie is strategisch gelegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen, direct aan de snelwegen A27 en A59, en de tri-modale ontsluiting met goederenspoor en Barge terminals aan het Wilhelminakanaal. Richard Elich, Business Development Manager DHG: “Deze transactie paste in de strategie van DHG om naast het uitrollen van de SMARTLOG-ontwikkelportefeuille van 1.100.000 m² haar bestaande vastgoedportefeuille eveneens verder uit te breiden. Dit door de verwerving van (value-add) objecten in de sale-and-lease back sfeer of straight forward aankopen.

FreightNed Warehousing

FreightNed Warehousing is een dynamisch bedrijf, gevestigd in Ridderkerk en Oosterhout, dat maatwerk biedt in logistiek, door het op tijd leveren van zendingen waar ook ter wereld voor de
gunstigste prijs. FreightNed Warehousing onderscheidt zich van de doorsnee logistieke dienstverlener door haar fijnmazige Benelux distributie, dagelijkse vertrekken naar onder andere
Zuid-Europa en Oost-Europa en zeer intensieve begeleiding van zendingen door een vast contactpersoon binnen FreightNed.

Met dank aan de vestiging in Oosterhout is het logistieke bedrijf een serieuze speler geworden in de (inter)nationale expeditie (lucht-, water- en wegtransport) en opslag branche. “De capaciteitsuitbreiding speelt natuurlijk een belangrijke rol in onze groeistrategie. Maar ook de ligging van het complex doet ertoe,” vertelt Ronald de Rijke, één van de directeuren van FreightNed “Onze klanten worden daardoor optimaal bediend en ontzorgd.” De Rijke is blij met de uitbreiding in dit warehouse: “Al vanaf het moment dat FreightNed medio 2019 in Oosterhout actief werd, waren er al plannen om op de grond naast ons huidige warehouse te bouwen. Dit paste goed bij onze groeistrategie en zodoende hebben wij direct een overeenkomst met DHG afgesloten.”