Terug

naar berichten

22 augustus 2022

DHG draagt Smartlog Maasvlakte volledig verhuurd over aan PATRIZIA

DHG heeft Smartlog Maasvlakte eind 2021 in een off-market deal verkocht aan PATRIZIA voor € 230 miljoen. De logistieke ontwikkeling wordt nu volledig verhuurd overgedragen aan de nieuwe eigenaar. 

Smartlog Maasvlakte is gelegen op Distripark Maasvlakte West, in het hart van Europa’s grootste container hub. DHG is in februari 2021 volgens het welbekende Smartlog-concept gestart met het ontwikkelen van een XXL-distributiecentrum van 233.000 m² verdeeld over 10 DC’s gelegen op ruim 30 hectare grond. Dit maakt Smartlog Maasvlakte de grootste logistieke ontwikkeling van Nederland.

DC’s 1 t/m 6 waren voor aanvang van de bouw al verhuurd aan launching customer ODIN Warehousing. Tijdens de bouw zijn DC7 en DC8 verhuurd aan De Zwaluw Logistiek en DC9 en DC10 aan Easylog Solutions. Momenteel worden de zonnepanelen door Sunrock geïnstalleerd op de daken van de distributiecentra. In totaal zal het Smartlog Maasvlakte 25 Megawatt aan vermogen opwekken, waarmee ongeveer 25.000 huishoudens tegelijkertijd van elektriciteit kunnen worden voorzien.

Smartlog distributiecentra

Smartlog staat voor smart en logistics en is al jaren het meest toonaangevende warehouseconcept van Nederland. De XXL-distributiecentra bieden mogelijkheden om zowel ESFR- als ADR-goederen (gevaarlijke stoffen) op een veilige manier op te slaan. Ze zijn strategisch gelegen op logistieke hotspots en in en rondom havengebieden. Omdat de distributiecentra op risico ontwikkeld worden kunnen huurders direct worden bediend. Dit is een groot voordeel voor de logistieke vraag van klanten.

LOGCHAIN ontwikkelportefeuille

Smartlog Maasvlakte is een deel van de LOGCHAIN ontwikkelportefeuille van Smartlogs die DHG, grotendeels op risico, in Nederland ontwikkelt. Na de voltooiing van Smartlog Maasvlakte heeft DHG In totaal al ruim 1,3 miljoen m² Smartlog distributiecentra opgeleverd. Op dit moment is circa 200.000m2 Smartlog in aanbouw op verschillende locaties in Moerdijk, Roosendaal, Rotterdam en Zaandam.  

Om de ontwikkelpijplijn weer te vullen heeft DHG in de eerste helft van 2022 gronden aangekocht op logistieke hotspots in Roosendaal, Vlissingen en de haven van Rotterdam.