Terug

naar berichten

8 september 2021

DHG KOOPT BEDRIJFSPAND STORK IMM IN HENGELO

stork imm

DHG heeft recent in een Sale & Lease Back transactie het bedrijfspand aan de Alfred Marshallstraat 2 te Hengelo aangekocht. 

Het bedrijfsgebouw heeft een oppervlakte van bijna 11.000 m² en is uitstekend gelegen op een perceel van 2 hectare aan de Alfred Marshallstraat 2 te Hengelo. Het gebouw is volledig en langjarig gehuurd door spuitgietmachine fabrikant Stork IMM. 

Stork IMM (Injection Moulding Machines) is meer dan vijftig jaar geleden ontstaan als onderdeel van de innovatieve machinefabriek Stork & Co. Het bedrijf werd rond de eeuwwisseling afgesplitst van het moederbedrijf en spitst zich sindsdien toe op de productie van extreem snelle spuitgietmachines met als focusmarkten de verschillende verpakkingsindustrieën. 

Stork IMM is recent overgenomen door Stibbe Participaties, waarna DHG het bedrijfspand in een Sale en Lease back transactie heeft verworven. Met deze transactie is een nieuwe basis gelegd voor een solide voortzetting van de rijke geschiedenis van Stork IMM in Hengelo. 

Deze aankoop past in de strategie van DHG om naast de Smartlog ontwikkelportefeuille de beleggingsportefeuille aan te vullen met grootschalige en hoogwaardige bedrijfspanden.