Terug

naar berichten

24 september 2019

DHG KOOPT HERONTWIKKELINGSLOCATIE IN ROTTERDAMSE WAALHAVEN

smartlog rotterdam 5 waalhaven

DHG heeft een kavel grond van 2,8 hectare aan de Ophemertstraat 1-9 in de Rotterdamse Waalhaven gekocht van Robesta Vastgoed B.V.. DHG zal op dit kavel een nieuw SMARTLOG distributiecentrum ontwikkelen.

De kavel aan de westzijde van de Rotterdamse Waalhaven was tot begin dit jaar in gebruik door afvalverwerkingsbedrijf Renewi (voormalig Van Gansewinkel). DHG zal er op risico een distributiecentrum van 20.000 m² bouwen, dat ook te huur zal zijn in twee units van 10.000 m².

Het distributiecentrum wordt gebouwd volgens het inmiddels beproefde SMARTLOG concept, maar wordt uniek vanwege de strategische locatie in de Rotterdamse Waalhaven, direct naast de Barge Terminal van UWT (United Waalhaven Terminals). Dankzij de samenwerking met UWT is het mogelijk om direct vanaf de Bargeterminal containers voor het warehouse af te laten leveren. Dit kan een substantieel kostenvoordeel per binnenkomende container opleveren ten opzichte van aanvoer vanaf de Maasvlakte per truck.

DHG Smartlog

Deze aankoop past daarmee binnen de visie van DHG om haar SMARTLOG-ontwikkelportefeuille verder uit te breiden met locaties nabij logistieke hotspots of in havengebieden. De totale SMARLTOG ontwikkelportefeuille bedraagt inmiddels ruim 900.000 m². DHG zal nog dit jaar starten met de bouw, de oplevering staat gepland in de tweede helft van 2020.

Verkoper werd bij deze transactie geadviseerd door het Industrial & Logistics team van JLL in collegiale samenwerking met De Mik bedrijfshuisvesting uit Rotterdam.