Terug

naar berichten

21 december 2020

DHG KOOPT VOORMALIGE ALIPHOS FABRIEK IN VLAARDINGEN

DHG Aliphos

DHG heeft recent de voormalige fabriek en het terrein van het failliete Aliphos in Vlaardingen aangekocht.

Aliphos produceerde diverse vormen van het mineraal fosfor voor gebruik in diervoeding. Vanwege verlieslijdend fabrieken in het buitenland ging de moedermaatschappij van Aliphos failliet, waarna ook de wel succesvolle fabriek in Vlaardingen in het faillissement werd meegetrokken. DHG ziet in deze locatie een enorme uitdaging en is tot koop overgegaan.

In het verleden heeft DHG het gebied van 40 hectare, waarvan deze fabriek onderdeel uitmaakt, volledig in eigendom gehad. Dat gebied is in de loop der jaren door DHG herontwikkeld en in delen verhuurd en verkocht aan bedrijven als Beelen, Mariflex, Yara en Aliphos.

Met het vertrek van Aliphos zag DHG haar kans om de unieke locatie van Aliphos gelegen aan het water met diverse kades wederom te bemachtigen. Samen met de nog resterende eigendommen van DHG ontstaat een unieke (herontwikkeling-) locatie van 15 hectare. Door de zeer ruime milieubestemming en de aanwezigheid van diverse kades en steigers aan zowel de insteekhaven als aan de doorgaande Nieuwe waterweg/Maas is deze locatie geschikt voor de overslag van zowel vaste stoffen als vloeistoffen in zowel barge-schepen als coasters.

DHG kent dit gebied als geen ander en buigt zich op dit moment over het toekomstige gebruik, waarbij zowel een herstart van de voormalige fabriek als een volledige herontwikkeling mogelijk zijn.