Terug

naar berichten

18 oktober 2019

DHG ONTWIKKELT 37.000 M² SMARTLOG IN NIEUWLEUSEN VOOR WESTERMAN

smartlog nieuwleusen Westerman Multimodal Logistics

DHG ontwikkelt SMARTLOG Nieuwleusen van ruim 37.000 m². Westerman Multimodal Logistics tekende een huurcontract voor 15 jaar.

Vanaf 1 september 2020 zal Westerman Multimodal Logistics het pal aan de A28 liggende nieuwe logistieke centrum van 32.241 m² warehouse, 2.161 m² kantoorruimte en 2.819 m² mezzanine in gebruik gaan nemen.

Om de groei van Westerman Multimodal Logistics te faciliteren ontwikkeld DHG in samenspraak met huurder een nieuw en hoogwaardige distributiecentrum. Centralisatie van meerdere locaties naar het nieuwe logistieke centrum maakt de bedrijfsvoering voor huurder efficiënter en resulteert in uitbreiding van het aantal nieuwe arbeidsplaatsen en capaciteit van haar warehouse activiteiten.

Huurder werd bij deze transactie geadviseerd door Groothuis Bouwgroep en de Miller White Group SA.

SMARTLOG Nieuwleusen

SMARTLOG Nieuwleusen is een ontwikkeling van DHG op 6 hectare grond aan de Grift 25 op industrieterrein de Grift in de gemeente Dalfsen. Vanuit het nieuwe SMARTLOG distributiecentrum in Nieuwleusen en de containerterminal met crossdock faciliteit in Hasselt, distribueert en transporteert Westerman Multimodal Logistics via weg, spoor, zee of binnenwateren binnen Nederland en heel Europa.

SMARTLOG distributiecentra

SMARTLOG Nieuwleusen is onderdeel van de LOGCHAIN ontwikkelportefeuille van ruim 1.100.000 m² SMARTLOG distributiecentra, die DHG op risico ontwikkelt. Alle SMARTLOG distributiecentra zijn strategisch gelegen op logistieke hotspots in en rondom havengebieden. Omdat de distributiecentra op risico ontwikkeld worden kunnen huurders direct worden bediend.

Na de verkoop van LOGCHAIN ONE aan Patrizia eerder dit jaar heeft DHG nu nog circa 970.000 m² aan SMARTLOG distributiecentra in ontwikkeling. Dit betreft naast Nieuwleusen locaties in Amsterdam, Rotterdam, Moerdijk, Den Haag, Ridderkerk en Venray. Deze SMARTLOG distributiecentra worden allen in 2019 en 2020 opgeleverd. SMARTLOG is daarmee het snelst groeiende warehouseconcept van Nederland. Voor meer dan de helft ervan zijn inmiddels huurcontracten afgesloten.