Terug

naar berichten

11 januari 2024

DHG ONTWIKKELT BUILD-TO-SUIT SMARTLOG VOOR NIJHUIS SAUR INDUSTRIES

DHG heeft eind december 2023 een huurovereenkomst gesloten met Nijhuis Saur Industries voor een Build-to-suit Smartlog van ruim 30.000 m² in Doetinchem.

De hoogwaardige ontwikkeling bestaat uit 30.561 m² warehouse, mezzanine en kantoorruimte, op een kavel van vijf hectare. DHG heeft dit kavel recent in een off-market transactie verworven met het oog op de behoefte van Nijhuis Saur Industries. De huurovereenkomst is afgesloten voor een periode van 20 jaar. Het gebouw zal 1 juli 2025 in gebruik worden genomen.

Het te ontwikkelen distributiecentrum ligt op het bedrijventerrein “Keppelseweg/De Huet”, nabij de A18 met aansluiting op de A3/A12 met directe verbinding naar het Duitse achterland.

Het nieuwe gebouw voldoet, dankzij de voor DHG gebruikelijke standaarden van een gasloos verwarmingssysteem en een zonnedak van DHG TwoZero, aan de hoogste BREEAM Excellent en Paris Proof duurzaamheidscriteria. Tevens is natuurinclusief en circulair bouwen de standaard. Ontworpen met het oog op hergebruik en recycling. Door natuurinclusiviteit te omarmen wordt er een gezondere en veerkrachtigere leefomgeving gecreëerd.

Daarbovenop wordt in samenwerking met Nijhuis Saur Industries de waterhuishouding verder verduurzaamd. Al het regen-, afval- en productiewater wordt gezuiverd en hergebruikt voor een klimaatadaptieve aanpak waarmee dit één van de eerste water neutrale gebouwen zal worden in Nederland.

Over Nijhuis

Nijhuis Saur Industries is opgericht in 1904 en levert adaptieve oplossingen voor duurzaam en flexibel watergebruik, energie- en grondstoffenterugwinning. Sinds de oprichting van Saur’s Industrial Water platform in 2019 zijn meer dan 15 bedrijven succesvol overgenomen en geïntegreerd in één wereldwijd opererend bedrijf dat communale en industriële klanten in meer dan 140 landen ondersteunt. Met een uitgebreid portfolio van innovatieve technologieën en baanbrekende oplossingen levert Nijhuis Saur Industries nu lokale, schaalbare, mobiele en circulaire water-op- maat oplossingen aan meer dan 5000 referenties over de hele wereld die bijdragen aan een duurzamere en veerkrachtigere toekomst.