Terug

naar berichten

20 februari 2023

DHG ONTWIKKELT NIEUWE HUISVESTING VOOR VETUS IN SCHIEDAM

DHG heeft onlangs een 15-jarige huurovereenkomst afgesloten met VETUS B.V. voor een build-to-suit bedrijfsgebouw aan de Havenstraat 1 in Schiedam.

Eind 2021 kocht DHG een vervallen kantoorgebouw aan de Havenstraat 1 in Schiedam van Linde Gas. Het pand werd door DHG gesloopt met de intentie om op het kavel van circa 9.000 m² op risico een bedrijfsgebouw te ontwikkelen.

Het al jaren in Schiedam gevestigde VETUS was zoekende naar een nieuwe bedrijfslocatie. Intentie is om in 2024, het jaar dat VETUS 60 jaar bestaat, het nieuwe pand aan de Havenstraat in gebruik te nemen.  Het pand zal bestaan uit 5.722 m² bedrijfsruimte, 1.813 m² mezzanine, 1.873 m² kantoorruimte en 32 parkeerplaatsen op eigen terrein.

DHG heeft de afgelopen jaren meerdere kavels op de Havenstraat (her)ontwikkeld tot hoogwaardige kantoorpanden en diverse light-Industrial bedrijfsunits, met name gericht op de maritieme industrie. Hier zijn bedrijven als Palfinger, Jumbo Maritime, Wartsila en Boluda Towage gevestigd. Dit maritieme cluster in combinatie met de mogelijkheid voor een eigen aanlegsteiger aan de Spuihaven maakt dit tot de ideale vestigingslocatie voor VETUS.

“VETUS is bijzonder verheugd om na 50 jaar aan de Fokkerstraat in Schiedam gehuisvest te zijn geweest te kunnen vertrekken naar een bijzondere locatie aan de Havenstraat. Onder andere door de groei over de jaren bestond er een noodzaak om naar een ‘nieuwe jas’ uit te zien. In DHG vond VETUS een partner om dit te kunnen realiseren en in de loop van 2024 haar deuren te openen aan de Havenstraat 1. Het jaar waarin VETUS tevens haar 60-jarig jubileum zal vieren. “

Over VETUS B.V.

VETUS is opgericht in 1964 en is wereldwijd toonaangevend in het ontwerp en de productie van complete systemen voor boten, inclusief motoren, boegschroeven en ankeroplossingen voor pleziervaartuigen en de kleine beroepsvaart. Innovatie is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie van VETUS en het grootste deel van de 4.000+ producten is zelf ontwikkeld. VETUS heeft het vertrouwen van dealers, watersporters, jachtbouwers en watersportwinkels over de hele wereld verdiend door focus op kwaliteit en betrouwbaarheid, en door het geven van een superieure klantervaring.

Het hoofdkantoor van VETUS bevindt zich in Nederland, met vertegenwoordiging in 17 andere landen en een ongeëvenaard wereldwijd distributie- en servicenetwerk.

Over DHG

DHG is een ontwikkelende belegger. DHG heeft een beleggingsportefeuille van circa 550.000 m² bedrijfsgebouwen en ruim 1.000.000 m² (terminal)terreinen. Daarnaast heeft DHG sinds 2015 ruim 1,3 miljoen m² aan distributiecentra volgens het SMARTLOG concept gerealiseerd. Op dit moment is circa  300.000 m² SMARTLOG in aanbouw op verschillende locaties in Moerdijk, Roosendaal, Rotterdam en Zaandam. Daarnaast heeft DHG een beleggingsportefeuille van bedrijfspanden in Nederland en participeert zij in bedrijven.

VETUS werd bij deze transactie geadviseerd door Zomerhof Muys Bedrijfsmakelaars uit Rotterdam.