Terug

naar berichten

10 januari 2024

DHG SLUIT SALE AND LEASEBACK TRANSACTIE MET VBI VOOR 17 HECTARE IN KOUDEKERK

DHG heeft een sale and leaseback overeenkomst gesloten met VBI Koudekerk voor een kavel grond van 17 hectare met opstallen in Koudekerk aan den Rijn, bij Alphen aan den Rijn.

De locatie bestaat uit diverse opstallen met een buitenterrein en huisvest een bestaande betonfabriek van VBI. VBI zal de locatie voor minimaal 15 jaar terughuren. DHG voegt deze locatie toe aan haar beleggingsportefeuille van bedrijfsmatig vastgoed. Onderdeel van de transactie is een gezamenlijke opgave voor de bouw van een nieuwe bedrijfshal op het terrein waarin VBI een nieuwe, aanvullende fabriek zal gaan opereren. De locatie heeft ook potentie voor de ontwikkeling van logistiek. Een deel van het kavel wordt buiten de huur gehouden, hier gaat DHG een eigen ontwikkeling op risico doen.

Over VBI

VBI is een prominente Nederlandse producent van prefab betonnen oplossingen, gespecialiseerd in vloersystemen voor zowel woning- als utiliteitsbouw. Als onderdeel van de Consolis Group, een Europese leider in prefab beton, staat VBI bekend om haar innovatieve benadering, duurzaamheidsinspanningen en sterke marktpositie in Nederland en andere Europese markten. Het bedrijf is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige, duurzame en kosteneffectieve oplossingen voor de bouwindustrie.

Ontwikkeling Oss

Door de sale and leaseback en ontwikkeling in Koudekerk, kan VBI haar activiteiten in Nederland consolideren en daardoor zal VBI op korte termijn een andere locatie aan de Maaskade in Oss vrijmaken. Al in 2012 kwam dit terrein van 10 hectare in eigendom van DHG middels een sale and leaseback transactie van vijf VBI locaties in Drachten, Oostermeer, Oss, Weert en Weurt. Door het vertrek van VBI uit Oss in de loop van 2024 kan DHG op deze locatie ruim 70.000 m² logistiek volgens het SMARTLOG concept gaan realiseren.