Terug

naar berichten

15 juni 2022

DHG Smartlog Maasvlakte volledig verhuurd

DHG heeft DC9 en DC10 van Smartlog Maasvlakte, met een totale oppervlakte van 51.478 m², langjarig verhuurd aan Easylog Solutions. Met de verhuur van deze twee DC’s is Smartlog Maasvlakte volledig verhuurd voor de overdracht aan de nieuwe eigenaar PATRIZIA.

Easylog Solutions, dat onderdeel is van Easysent, opent op Smartlog Maasvlakte haar eerste DC’s in Nederland. DC9 heeft een totale oppervlakte van ca. 21.907 m² waarvan 19.830 m² warehouse, 1.728 m² mezzanine en 349 m² kantoorruimte. DC10 bestaat in totaal uit ca. 21.696 m² waarvan 19.619 m² warehouse, 1.728 m² mezzanine, 349 m² kantoorruimte en 7.875 m² buitenterrein.

De DC’s zijn gelegen op Distripark Maasvlakte West, in het hart van Europa’s grootste container hub. Easylog Solutions heeft gekozen voor deze locatie door de strategische ligging van Smartlog Maasvlakte nabij de deep-sea containerterminals. 

Willem Slager, managing partner DHG, zegt hierover: “Distripark Maasvlakte West is dé perfecte locatie voor dit soort grootschalige ontwikkelingen. Het inmiddels volledig uitgegeven terrein is 100 hectaren groot en is ideaal gelegen in Europa’s grootste containerhub die wordt bediend door state-of-the-art deepsea-, binnenvaart- en railterminals. Voor onze ontwikkeling op 30 hectare contracteerden wij bouwer Goldbeck Nederland welke gespecialiseerd is in het bouwen in beton wat perfect aansluit bij de duurzaamheidseisen van de haven.”

DC’s 1-6 van Smartlog Maasvlakte waren al bij de uitgifte verhuurd aan launching customer ODIN Warehousing. In de loop van de bouw zijn DC’s 7 en 8 verhuurd aan De Zwaluw logistiek. Met de meest recente verhuur aan Easylog Solutions is Smartlog Maasvlakte volledig en langjarig verhuurd voor de overdracht aan de nieuwe eigenaar PATRIZIA aan het eind van deze maand.

DHG werd tijdens deze transactie geadviseerd door Molenaar Bedrijfshuisvesting uit Rotterdam.

Over Easylog Solutions

Easylog Solutions maakt onderdeel uit van Easysent, een logistiek bedrijf actief in West-Europa, China en Hong Kong. Het bedrijf verzorgt de import en levering van e-commence pakketten overal in Europa door de middelen van de grootste Europese logistieke spelers te bundelen.

Smartlog Maasvlakte

Met 10 DC’s van ca. 233.000 m² op ruim 30 hectare grond is Smartlog Maasvlakte de grootste logistieke ontwikkeling van Nederland. In 2021 is de bouw van dit XXL-distributiecentrum gestart volgens het welbekende SMARTLOG-concept van DHG. Smartlog Maasvlakte biedt een uitstekende bereikbaarheid over de weg, het water en het spoor wat dit een ideale locatie maakt voor logistieke bedrijven. 

LOGCHAIN ontwikkelportefeuille 

Smartlog MAASVLAKTE is een deel van de LOGCHAIN ontwikkelportefeuille van Smartlogs die DHG, grotendeels op risico, in Nederland ontwikkelt. Na de voltooiing van Smartlog Maasvlakte heeft DHG in totaal al ruim 1,2 miljoen m² Smartlog distributiecentra opgeleverd en is Smartlog Rotterdam 6 aan de Bunschotenweg van nog 42.000 m² in aanbouw. Om de ontwikkelpijplijn weer te vullen heeft DHG in 2021 ruim 48 hectare grond op logistieke hotspots in Moerdijk, Roosendaal, Zaandam en de haven van Rotterdam aangekocht, waarop de komende twee jaar ruim 300.000 m² Smartlogs op risico zullen worden gebouwd.