Terug

naar berichten

18 december 2019

DHG START BOUW NIEUWE SMARTLOG ROTTERDAM 3 OP RISICO

smartlog rotterdam 3

DHG heeft vorige maand de eerste paal geslagen van de bouw van Smartlog Rotterdam 3. Dit hoogwaardige distributiecentrum aan de Eemhavenweg in het Rotterdamse Waalhavengebied heeft een totaal oppervlakte van ruim 18.000 m² en wordt door DHG op risico gebouwd.

Het warehouse heeft een oppervlakte van 15.763 m² met een mezzanine van 1.914 m² en een kantoorruimte van 350 m². De oplevering van dit warehouse staat gepland voor mei volgend jaar.

Vier nieuwe Smartlogs in het Rotterdamse Waalhaven

Begin 2020 zal DHG ook starten met de bouw van Smartlog Rotterdam 4, 5 en 6. Dit zijn allemaal brownfield locaties in het Rotterdamse Waalhavengebied die door DHG op risico worden herontwikkeld. In totaal voegt DHG daarmee in Rotterdam ruim 92.000 m² aan nieuwe Smartlogs toe aan haar ontwikkelportefeuille. De totale SMARLTOG ontwikkelportefeuille bedraagt inmiddels ruim 1.000.000 m².

SMARTLOG distributiecentra

SMARTLOG staat voor smart en logistics en is het snelst groeiende warehouseconcept van Nederland. De distributiecentra bieden mogelijkheden om zowel ESFR- als ADR-goederen (gevaarlijke stoffen) op een veilige manier op te slaan. Ze zijn strategisch gelegen op logistieke hotspots en in en rondom havengebieden. Omdat de distributiecentra op risico ontwikkeld worden kunnen huurders direct worden bediend. Hiermee onderscheid DHG zich van andere ontwikkelaars van logistiek vastgoed.