Terug

naar berichten

1 oktober 2021

DHG START OP RISICO MET BOUW SMARTLOG ROTTERDAM 6 VAN 40.000 M²

dhg smartlog rotterdam 6

DHG slaat op 1 oktober eerste paal voor de bouw van ruim 40.000 m² Smartlog aan de Bunschotenweg 138-160 in de Rotterdamse Waalhaven.

DHG had deze locatie van ruim 6 hectare vorig jaar strategisch aangekocht. De afgelopen tijd heeft een grootschalige sanering van de grond plaatsgevonden, waardoor deze nu geschikt is voor nieuwbouw. Smartlog Rotterdam 6 zal bestaan uit 2 DC’s van in totaal 37.521 m² warehouse, 3.428 m² mezzanine en 700 m² kantoor.

Unieke barge-connectie

De locatie van Smartlog Rotterdam 6 was tot voor kort in gebruik als opslag van lege containers. In nauwe samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam is de bestemming van de 3 locaties omgezet om water gerelateerde distributieactiviteiten mogelijk te maken. Smartlog Rotterdam 6 is gelegen direct naast de Bargeterminal van UWT (United Waalhaven Terminals). Containers van de Maasvlakte kunnen door een samenwerking met UWT via een directe Barge-verbinding tot voor de docks worden afgeleverd, zonder gebruik te maken van vrachtwagens. Dit resulteert in een aanzienlijke kostenbesparing voor de huurder, een verminderde filedruk op de A15 én een significante verlaging van de CO2 uitstoot.

Aanpak DHG

Het opwaarderen van een oud haventerrein tot is een hoogwaardig Smartlog is kenmerkend voor de duurzaamheidsaanpak van DHG. Selectieve locatiekeuze is voor DHG namelijk vanzelfsprekend. Daarbij kiest DHG altijd voor concrete duurzaamheidsmaatregelen maatregelen met direct en langdurig resultaat voor de gebruiker, het gebouw en het milieu.

Eerder dit jaar heeft DHG Smartlog Rotterdam 3, 4, en 5 van in totaal circa 53.000 m² opgeleverd. Deze panden zijn direct na oplevering volledig verhuurd aan Quooker, Neutral Logistics, Solo Stove, Global Reach Logistics en VCK Logistics. Smartlog Rotterdam 6 wordt door DHG op risico ontwikkeld en is dus nog beschikbaar voor de verhuur. De oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2022.