Terug

naar berichten

1 september 2022

DHG START OP RISICO MET DE BOUW VAN SMARTLOG ZAANDAM

DHG is vandaag gestart met de bouw van Smartlog Zaandam aan de Ringweg 289 – 332. De oplevering staat gepland voor Q2 2023 en het distributiecentrum is nog beschikbaar voor verhuur.

Het logistieke distributiecentrum wordt gebouwd op een herontwikkelingslocatie op bedrijventerrein Westerspoor in Zaandam aan het Noordzeekanaal; een toplocatie voor logistiek bedrijven. Het hoogwaardige DC zal bestaan uit ca. 25.810 m², inclusief een warehouse, mezzanine en kantoorruimte gebouwd volgens het inmiddels bewezen SMARTLOG concept. 

De locatie biedt een uitstekende bereikbaarheid vanaf de Zuidelijke Randweg, welke een directe verbinding biedt met de A8 en A9, alsook met de A10 (Ring Amsterdam) en de Westzanerweg. De locatie is uitstekend bereikbaar over land en water dankzij de ligging aan het Noordzeekanaal, het tweede havengebied van Nederland (na Rotterdam Europoort). Schiphol ligt op slechts 20 minuten afstand.

Smartlog Zaandam zal volgens het welbekende SMARTLOG-concept gebouwd worden als een hoogwaardig en duurzaam distributiecentrum met een gegarandeerde kwaliteit van vastgestelde specificaties. Zo wordt het DC voorzien van energiezuinige LED-verlichting, zonnepanelen, vloerverwarming en zal het geheel gasloos worden. Een intelligent gebouwbeheersysteem stuurt de energiezuinige klimaatinstallaties en -regelingen aan voor het beste resultaat.

Over SMARTLOG

DHG heeft sinds 2015 ruim 1,3 miljoen m² aan distributiecentra volgens het SMARTLOG concept gerealiseerd. Op dit moment is circa 200.000 m² SMARTLOG in aanbouw op verschillende locaties in Moerdijk, Roosendaal, Rotterdam en Zaandam. DHG is in afrondende fase van de verwerving van diverse locaties in heel Nederland om daarmee ontwikkelpijplijn weer aan te vullen.