Terug

naar berichten

4 maart 2020

DHG TEKENT VOOR RECORDONTWIKKELING VAN 210.000 M² OP MAASVLAKTE WEST

smartlog maasvlakte de zwaluw

DHG en Havenbedrijf Rotterdam hebben overeenstemming bereikt over de uitgifte van ruim 30 hectare grond op het nieuwe Distripark Maasvlakte West. DHG zal op het terrein volgens het welbekende SMARTLOG-concept een XXL-distributiecentrum ontwikkelen van 210.000 m². Daarmee is het de grootste logistieke ontwikkeling ooit in Nederland.

ODIN Warehousing

DHG heeft met ‘launching costumer’ Odin Warehousing een 15-jarige huurovereenkomst gesloten voor in totaal 135.289 m². Dit betreft 116.445 m² warehouse, 16.593 m² buitenterrein, 1.531 m² mezzanine en 720 m² kantoorruimte. Odin Warehousing is een Nederlandse logistiek dienstverlener gespecialiseerd in het transport en opslag van producten afkomstig uit met name het Verre Oosten.

Van de 210.000 m² die door DHG wordt ontwikkeld is circa 90.000 m² op risico. Dit betreffen vier distributiecentra van circa 22.000 m² ieder. Naar verwachting zal medio september met de bouw worden gestart en verwacht DHG het complex medio januari 2022 op te zullen leveren.

De afgelopen jaren is Odin Warehousing hard gegroeid in de haven van Rotterdam. Odin Warehousing richt zich op de opslag van producten met een duurzaam karakter. Een voorbeeld hiervan zijn zonnepanelen waarbij de logistiek dienstverlener niet alleen de opslag aanbiedt maar ook value added services zoals de mogelijkheid om de kwaliteit van het product te testen. “Voor een haven die sterk gericht is op duurzaamheid is dit dan ook een hele mooie ontwikkeling om te faciliteren”, aldus Emile Hoogsteden, directeur Commercie van het Havenbedrijf.

Zorgvuldig locatiebeleid

“DHG vindt dat locaties voor XXL-distributiecentra zorgvuldig moeten worden gekozen en dat ontwikkelingen zo min mogelijk onnodig ten kosten moeten gaan van het karakter van het Nederlandse landschap. DHG investeert daarom voornamelijk in de duurzame herontwikkeling van bestaande bedrijventerreinen en verouderde havengebieden of op locaties die specifiek voor industrie en distributie zijn gecreëerd, zoals de Rotterdamse Maasvlakte.” aldus Willem Slager, partner DHG.

Ook het Havenbedrijf Rotterdam is verheugd met deze ontwikkeling, waarmee inmiddels 35 hectare op het nieuwe Distripark is uitgegeven. “Het is de enige nog beschikbare locatie in de haven en bevindt zich vlakbij voorname spoor-, weg- en waterverbindingen. Het ligt ook erg gunstig ten opzichte van truckparking Maasvlakte Plaza en het bestaande Distripark Maasvlakte.” aldus Emile Hoogsteden, directeur Commercie van het Havenbedrijf.

SMARTLOG

SMARTLOG staat voor smart en logistics en is het snelst groeiende warehouseconcept van Nederland. De XXL-distributiecentra bieden mogelijkheden om zowel ESFR- als ADR-goederen (gevaarlijke stoffen) op een veilige manier op te slaan. Ze zijn strategisch gelegen op logistieke hotspots en in en rondom havengebieden. Omdat de distributiecentra op risico ontwikkeld worden kunnen huurders direct worden bediend. Dit is een groot voordeel voor de logistieke vraag van klanten.

DHG

DHG is als ontwikkelende belegger al lange tijd actief in de Rotterdamse haven. Het bedrijf zet al enkele jaren vol in op het ontwikkelen van nieuw logistiek vastgoed. Deze SMARTLOG-ontwikkelportefeuille is inmiddels gegroeid tot ruim 1,2 miljoen vierkante meter. In de haven van Rotterdam heeft DHG sinds 2006 op ruim 240 hectare aan nieuw logistiek vastgoed ontwikkeld. Op dit moment ontwikkelt DHG op 4 locaties in de Rotterdamse Waalhaven van gezamenlijk 110.000 m².