Terug

naar berichten

15 april 2024

DHG TWOZERO REALISEERT 100.0000 M2 ZONNEDAK IN DE BOTLEK

DHG TwoZero heeft met succes 100.000 m² aan zonnepanelen geïnstalleerd en in gebruik genomen op de daken van twee logistieke Smartlog ontwikkelingen in de Botlek in Rotterdam. Met een vermogen van 11 MWp markeert deze mijlpaal een significante stap in de richting van de ambitie van DHG TwoZero om de hele vastgoedportefeuille van DHG te voorzien van duurzame energie.

DHG TwoZero

DHG TwoZero ontwikkelt en exploiteert duurzame energieoplossingen voor de huurders van Smartlog distributiecentra en ander vastgoed van DHG. Naast zonnedaken zijn dit ook oplossingen met batterij-systemen voor locaties waar sprake is van netcongestie. Het bedrijf draagt op deze manier bij aan de productie van duurzame energie én voorziet in de groeiende vraag naar elektrificatie van logistiek dienstverleners en andere huurders van DHG.

DHG TwoZero heeft zichzelf als eerste doel gesteld om in 2025 minimaal 30 MWp aan zonnestroomprojecten operationeel te hebben, waarmee de volledige DHG portefeuille van eigen zonne-energie wordt voorzien, inclusief de objecten waar geen of onvoldoende elektriciteit kan worden opgewekt. Met de realisatie van dit project in de Botlek is een grote stap gezet in de realisatie van dat doel.

Duurzame Partnerschappen

De realisatie van dit omvangrijke zonnedak werd mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking met partners Generation Green en Zoncoalitie. Generation Green heeft het project gerealiseerd,   Zoncoalitie is DHG TwoZero’s vaste adviseur bij het ontwikkelen van zonnedaken.