Terug

naar berichten

19 september 2019

DHG VERHUURT 17.000 M² OP SMARTLOG ROTTERDAM 2 AAN P&O FERRYMASTERS

dhg p&o ferrymasters

DHG heeft met P&O Ferrymasters LTD een 10-jarig huurcontract getekend voor de huur van een warehouse van 17.154 m² op SMARTLOG Rotterdam 2.

Vanaf 1 oktober 2019 zal P&O Ferrymasters DC7 en 8 van SMARTLOG Rotterdam 2 in gebruik gaan nemen. Dit betreft in totaal 15.109 m² warehouse, 1.693 m² mezzanine en 352 m² kantoorruimte.

SMARTLOG Rotterdam 2 is de tweede SMARTLOG ontwikkeling van DHG in Rotterdam. De locatie ligt aan de Merwedeweg, direct aan de A15 in Rotterdam-Europoort. Centraal gelegen tussen de Waalhaven en de Maasvlakte. DHG ontwikkelde hier een SMARTLOG complex van in totaal ruim 110.000 m². Dit betreft zowel ESFR-gesprinklerde warehouses voor koopmansgoederen als ADR-warehouses met een CO2 gasblusinstallatie voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

P&O Ferrymasters

P&O Ferrymasters is een toonaangevende pan-Europese specialist die talrijke maatwerkoplossingen op het gebied van transport, logistiek en supply chain aanbiedt. Het bedrijf opereert vanuit 20 strategische locaties in 13 landen op het continent en exploiteert geïntegreerde weg-, spoor- en short sea verbindingen via een vloot van meer dan 5000 trailers en containers. Het nieuwe warehouse biedt de operationele flexibiliteit en capaciteit die de klanten van P&O Ferrymasters nodig hebben om ervoor te zorgen dat hun supply chains nog efficiënter en effectiever worden met directe toegang tot een centrale hub die spoor, weg, binnenvaart, deepsea en shortsea met elkaar verbindt.

Eerder werden door DHG op SMARTLOG Rotterdam 2 al huurcontracten afgesloten met Estron, DVR en Yamato. Na de verhuur aan P&O zijn op SMARTLOG Rotterdam 2 alle ESFR-gesprinklerde warehouses verhuurd. Wel is er nog 12.000 m² ADR-ruimte beschikbaar, ook te huur in units van 6.000 m².