Terug

naar berichten

23 april 2021

DHG VERHUURT 18.000 M² SMARTLOG VENRAY AAN JD.COM

dhg smartlog venray jd.com

DHG heeft onlangs een huurcontract gesloten met het Chinese E-commerce bedrijf JD.com voor de huur van 17.933 m² op Smartlog Venray. Smartlog Venray is een ontwikkeling van DHG in het zuiden van het land van ruim 53.000 m².

DHG heeft met JD.com een huurovereenkomst gesloten voor in totaal 17.933 m². Dit betreft DC 3 van 11.990 m² warehouse, 5.593 m² mezzanine en 350 m² kantoorruimte.

JD.com

JD is een chinees E-commerce bedrijf met hoofdzetel in Beijing. Het is een van de grootste B2C online retailers in China qua transactievolume en omzet en de belangrijkste concurrent van Alibaba op de Chinese markt. JD.com is beursgenoteerd en lid van de Fortune Global 500. Net als andere grote wereldwijde spelers ziet ook het Chinese JD.com kansen in Europa en huurt in Venray haar eerste DC in Nederland. JD.com zet de wereldwijde standaard voor E-commerce logistiek. In het warehouse in Venray zullen AGV’s (robots) ingezet worden voor de afhandeling van goederen en ondersteuning van het personeel.

Duurzaamheid

Aandacht voor duurzaamheid bij het ontwikkelen en bouwen van distributiecentra is voor DHG vanzelfsprekend. Op de daken van Smartlog Venray worden op dit moment zonnepanelen geplaatst. Er worden 11.826 panelen geplaatst welke 5.262 kWp op zullen leveren, wat goed is voor de energievoorziening van ruim 1.500 huishoudens.

Smartlog Venray

DHG heeft op Smartlog Venray ruim 53.000 m² aan warehouses ontwikkeld, welke zijn verdeeld over 3 distributiecentra. Met de verhuur van DC 3 aan JD.com en DC 2 aan Clipper is op dit moment alleen DC 1 van 22.221 m² nog beschikbaar voor de verhuur.

LIOF

LIOF is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de Provincie Limburg en zorgt voor de versterking van de economische structuur en groei van Limburg. Zij neemt een adviserende en begeleidende rol op zich mbt innovatieve ideeën, een businessplan of financieringsaanvragen van MKB’ers. LIOF begeleidde JD.COM in haar zoekproces naar een nieuwe locatie.