Terug

naar berichten

23 februari 2022

DHG VERHUURT 21.000 M² SMARTLOG ROTTERDAM 6 AAN GTS GROUP EN WRIST-KLEVENBERG

DHG heeft onlangs een huurcontract afgesloten met Global Transport Solutions Group (GTS Group) voor DC2 van Smartlog Rotterdam 6 met Wrist Klevenberg als gedeeltelijke onderhuurder. GTS Group en Wrist-Klevenberg zijn dienstverleners voor de maritieme sector.

In 2021 heeft DHG de locatie van ruim 6 hectare op risico aangekocht. Na grootschalige sanering is er gestart met de nieuwbouw van ruim 42.000 m² Smartlog, verdeeld over twee gelijke DC’s. GTS Group is de eerste huurder van dit complex en heeft een langdurig huurcontract getekend voor DC2 van 18.881 m² warehouse, 1.742 m² mezzanine en 349 m² kantoorruimte.

GTS Group

GTS Group is een internationale logistieke dienstverlener die oplossingen biedt voor complexe en tijd-kritische logistieke vraagstukken. Onder de naam Marinetrans levert het bedrijf gespecialiseerde supply chain management diensten (4PL) voor rederijen en shipmanagement bedrijven, terwijl onder de naam Best Global Logistics een breder scala aan branches bediend wordt met tijd-kritische en op maat gemaakte logistieke oplossingen. 

Sinds Waterland Private Equity in 2019 als aandeelhouder aan boord is gekomen, heeft GTS Group haar internationale expansie versneld door middel van overnames en het openen van nieuwe kantoren in Azië en Europa. Inmiddels is de groep actief in 11 landen met meer dan 350 werknemers wereldwijd. 

Met de huur van Smartlog Rotterdam 6 verstevigd GTS Group haar positie in het hart van de Rotterdamse haven. De locatie zal voor GTS Group de meest belangrijke internationale hub vormen.

Wrist-Klevenberg

Wrist-Klevenberg is onderdeel van Wrist Ship Supply, ’s werelds grootste scheeps- en offshore-leverancier. Wrist biedt een wereldwijde 24/7 service voor het bevoorraden van zeeschepen van food en non-food benodigdheden per land of per zee- of luchtvracht. Tevens biedt Wrist de afhandeling aan van scheepsonderdelen en andere aanverwante maritieme diensten voor zowel internationale als lokale rederijen, shipmanagement bedrijven en cateraars.

Vanuit kantoren over de hele wereld zijn bijna 1.500 medewerkers van Wrist er trots op dat ze hun klanten – waar en wanneer nodig – efficiënt en tegen de best mogelijke prijs kunnen bedienen.

Altor Fund II is sinds 2007 meerderheidsaandeelhouder van de Wrist Group.

Smartlogs in het Rotterdamse Waalhavengebied

Afgelopen tijd zijn er door DHG al drie nieuwe Smartlog locaties in het Rotterdamse havengebied ontwikkeld en bij oplevering verhuurd aan huurders Solo Stove, Neutral Logistics, Quooker, Global Reach Logistics en VCK.

Begin dit jaar is DHG gestart met de bouw van Smartlog Rotterdam 6 aan de Bunschotenweg in het Waalhavengebied. Dit Smartlog zal in de zomer van 2022 opgeleverd worden. Na de verhuur van DC2 aan GTS Group is alleen nog DC1 van 21.000 m² beschikbaar voor verhuur. Smartlog Rotterdam 6 is uniek gelegen direct naast een barge-terminal van UWT, waardoor geen vrachtwagenvervoer nodig is voor inkomende containers vanaf de Maasvlakte.