Terug

naar berichten

11 augustus 2022

DHG VERHUURT 22.000 M² VAN SMARTLOG ROTTERDAM 9 AAN FOX GLOBAL LOGISTICS

DHG heeft een huurovereenkomst gesloten met FOX Global Logistics voor de huur van Smartlog Rotterdam 9 DC1. 

Het hoogwaardige distributiecentrum wordt gebouwd op een prachtige zichtlocatie aan de Boyneweg in Rotterdam en bestaat uit twee DC’s. Het verhuurde DC1 betreft een warehouse van 22.140 m² met 2.035 m² mezzanine en 920 m² kantoorruimte. De bouw is recent gestart en de oplevering zal op 1 juli 2023 plaatsvinden. 

DHG verwierf eind vorig jaar in het Botlek gebied twee verouderde locaties van C. Steinweg Handelsveem B.V. DHG zag dit als een unieke kans om op deze locaties in het Rotterdamse Botlek gebied twee nieuwe Smartlogs van ruim 100.000 m² te kunnen ontwikkelen, SMARTLOG ROTTERDAM 8 aan de Nieuwesluisweg en SMARTLOG ROTTERDAM 9 aan de Boyneweg. Het Botlekgebied is een knooppunt van veel bovenregionale activiteiten met achterlandverbindingen via spoor, weg en over water. Door de aanleg van de Blankenburgtunnel tussen de A20 en de A15, zal de bereikbaarheid van het Botlekgebied en de nieuwe SMARTLOG locaties vanaf 2024 nog beter worden.

Momenteel is DHG in gesprek met diverse kandidaten voor de verhuur van DC2 van Smartlog Rotterdam 9 en voor  de DC’s van Smartlog Rotterdam 8, die op 1 december 2022 opgeleverd wordt.

FOX Global Logistics

Voor logistiek dienstverlener FOX Global Logistics biedt dit nieuwe distributiecentrum weer extra ruimte om de huidige én toekomstige groei op te vangen.
Directeur Norman de Vos: “We blijven flink groeien! Sinds onze eerste magazijnontwikkeling in Januari 2020 van ruim 20.000 m2 magazijn gelegen in Berkel en Rodenrijs hebben we nog 2 DC’s kunnen opstarten. Gezien de groei van ons bedrijf werd dit jaar al snel duidelijk dat we nog meer ruimte nodig hebben om aan de vraag te blijven voldoen. Met deze nieuwe ontwikkeling van DHG beheren we straks 80.000 m2 aan magazijn ruimte in de regio Rotterdam. De specifieke locatie van dit magazijn centraal gelegen in het havengebied van Rotterdam met straks een ontsluiting van de Blankenburg tunnel die in aanbouw is heeft voor ons de doorslag gegeven. We zijn daarom blij dat we straks dit mooie distributiecentrum in gebruik kunnen nemen. Met deze locatie erbij vertrouwen wij erop onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en onze ambities verder vorm te kunnen blijven geven”.

Over SMARTLOG

DHG heeft sinds 2015 ruim 1,3 miljoen m² aan distributiecentra volgens het SMARTLOG concept gerealiseerd. Op dit moment is circa  200.000 m² SMARTLOG in aanbouw op verschillende locaties in Moerdijk, Roosendaal, Rotterdam en Zaandam. DHG is in afrondende fase van de verwerving van diverse locaties in heel Nederland om daarmee ontwikkelpijplijn weer aan te vullen.