Terug

naar berichten

5 juli 2021

DHG VERHUURT 22.000 M² EXTRA SMARTLOG MAASVLAKTE AAN DE ZWALUW

smartlog maasvlakte de zwaluw

DHG heeft een additioneel huurcontract gesloten met logistiek dienstverlener De Zwaluw Logistiek B.V. voor de huur van 21.894 m² op Smartlog Maasvlakte. Smartlog Maasvlakte is met 210.000 m² de grootste logistieke ontwikkeling van Nederland en wordt volgens het welbekende SMARTLOG-concept als XXL-distributiecentrum ontwikkeld.

DHG heeft met De Zwaluw een 10-jarige huurovereenkomst gesloten voor DC 8 op Smartlog Maasvlakte van in totaal 21.894 m². Dit betreft 19.807 m² warehouse, 1.743 m² mezzanine en 344 m² kantoorruimte.

De Zwaluw

De Zwaluw Logistiek B.V. tekende eerder een huurovereenkomst voor DC 7 op Smartlog Maasvlakte van ruim 24.000 m². De Zwaluw is een snelgroeiende Europese logistieke dienstverlener die het gehele logistieke proces voor klanten kan behandelen. Vanwege haar groei en de unieke mogelijkheden van Smartlog Maasvlakte heeft De Zwaluw nu al extra klanten aan zich weten te binden waardoor de benodigde m  zijn verdubbeld. De Zwaluw zal zich vanaf deze locatie richten op het transport, distributie en opslag van producten zowel op pallets als in pakketten.

Duurzaamheid

De Zwaluw heeft met deze overeenkomst een strategisch besluit genomen. Wereldhaven Rotterdam biedt voor importeurs van container gebonden lading belangrijke voordelen. Er gelden qua scheepsgrootte geen beperkingen en de aan-en afvoertijden zijn beduidend kroten dan andere havens. Dit geeft de mogelijkheid inkomende stromen te centraliseren, een snellere afhandeling te realiseren en de logistieke kosten te verminderen.

“DHG vindt dat locaties voor XXL-distributiecentra zorgvuldig moeten worden gekozen en dat ontwikkelingen zo min mogelijk onnodig ten kosten moeten gaan van het karakter van het Nederlandse landschap. DHG investeert daarom voornamelijk in de duurzame herontwikkeling van bestaande bedrijventerreinen en verouderde havengebieden of op locaties die specifiek voor industrie en distributie zijn gecre erd, zoals de Rotterdamse Maasvlakte.”

De ontwikkeling op de Maasvlakte maakt deze visie inzichtelijk. Met 46.500 zonnepanelen zijn de distributiecentra (totaal 210.745 m²) zelfvoorzienend qua stroomopwekking. Het overschot aan energieopwekking gaat terug naar het stroomnet. Warmtepomptechniek en luchtbehandeling met hoog rendement-warmteterugwinning verzorgen het binnenklimaat. Het warehouse is voorzien van vloerverwarming en zorgt voor extra comfort en een gezonde werkomgeving voor de medewerkers. Natuurlijk zijn de gebouwen voorzien van energiezuinige LED-verlichting. Een intelligent gebouwbeheersysteem stuurt de energiezuinige klimaatinstallaties en regelingen aan voor het beste resultaat. Inderdaad: Smart Log ten voeten uit.

Smartlog Maasvlakte

DHG ontwikkeld op de Maasvlakte een Smartlog complex van ruim 210.000 m2. In Q1 2021 is met de bouw gestart en begin 2022 levert DHG het gehele project op. Na de verhuur aan De Zwaluw en de eerdere verhuur aan “launching customer” Odin zijn er voor de verhuur nog twee DC’s van in totaal circa 44.000 m² beschikbaar.