Terug

naar berichten

16 december 2020

DHG VERHUURT 24.000 M² SMARTLOG MAASVLAKTE AAN DE ZWALUW

smartlog maasvlakte de zwaluw

DHG heeft een huurcontract gesloten met logistiek dienstverlener De Zwaluw Logistiek B.V. voor de huur van 24.327 m² op Smartlog Maasvlakte. Smartlog Maasvlakte is met 210.000 m² de grootste logistieke ontwikkeling van Nederland en wordt volgens het welbekende SMARTLOG-concept als XXL-distributiecentrum ontwikkeld.

DHG heeft met De Zwaluw een 10-jarige huurovereenkomst gesloten voor in totaal 24.237 m². Dit betreft 21.962 m² warehouse, 1.949 m² mezzanine en 416 m² kantoorruimte.

De Zwaluw

De Zwaluw Logistiek B.V. is een snelgroeiende Europese logistieke dienstverlener die het gehele logistieke proces voor klanten kan behandelen. Zij richt zich op het transport, distributie en opslag van producten zowel op pallets als in pakketten.

Duurzaamheid

De Zwaluw heeft met deze overeenkomst een strategisch besluit genomen. Wereldhaven Rotterdam biedt voor importeurs van container gebonden lading belangrijke voordelen. Er gelden qua scheepsgrootte geen beperkingen en de aan-en afvoertijden zijn beduidend kroten dan andere havens. Dit geeft de mogelijkheid inkomende stromen te centraliseren, een snellere afhandeling te realiseren en de logistieke kosten te verminderen.

Tegelijk wordt de CO2-uitstoot verminderd door het voorkomen van onnodige vrachtwagenkilometers, daar de locatie direct naast de containerterminals ligt en transport direct naar de eindbestemming plaatsvindt vanuit deze locatie. De aanvoer kilometers zijn hierdoor verwaarloosbaar en de afvoer kilometers volgen altijd de kortste weg.

Smartlog Maasvlakte zelf is ook volledig CO2-neutral en wekt energie op door de 57.000 zonnepanelen op het dak. Dit is goed voor de stroomopwekking voor 8.500 huishoudens op jaarbasis.

“DHG vindt dat locaties voor XXL-distributiecentra zorgvuldig moeten worden gekozen en dat ontwikkelingen zo min mogelijk onnodig ten kosten moeten gaan van het karakter van het Nederlandse landschap. DHG investeert daarom voornamelijk in de duurzame herontwikkeling van bestaande bedrijventerreinen en verouderde havengebieden of op locaties die specifiek voor industrie en distributie zijn gecreëerd, zoals de Rotterdamse Maasvlakte.”

Smartlog Maasvlakte

DHG ontwikkeld op de Maasvlakte een Smartlog complex van ruim 210.000 m². In Q1 2021 zal met de bouw worden gestart en DHG verwacht het gehele complex in 2022 op te zullen leveren. Na de verhuur aan De Zwaluw en de eerdere verhuur aan Odin zijn er voor de verhuur nog drie DC’s van in totaal circa 66.000 m² beschikbaar.