DHG heeft drie huurovereenkomsten gesloten voor haar nieuwbouwontwikkeling aan de Merwedestraat 48 in Dordrecht voor de huur van 4.700 m².

Op het voormalige LIPS terrein van in totaal 20.000 m² nieuwbouw verhuurbare oppervlakte heeft DHG in twee fases acht bedrijfshallen op risico ontwikkeld.

Per 1 mei huurt Plan@office B.V. de laatst beschikbare bedrijfshal in Fase 1. Plan@office B.V. huurt 1.585 m² bedrijfsruimte, 63 m² kantoorruimte en 619 m² buitenterrein voor de duur van vijf jaar. De Mik Bedrijfshuisvesting adviseerde Plan@office B.V. in deze transactie.

Fase 2 bestaande uit vijf bedrijfshallen met kraanbaanvoorbereiding, ter grootte van 9.100 m², is recentelijk opgeleverd voor verhuur. Inmiddels zijn twee bedrijfshallen verhuurd aan Kam Staalhandel B.V. en Carglass B.V. en zijn er nog drie bedrijfshallen van respectievelijk ca. 2.115 m² , 2.115 m² en 1.791 m² beschikbaar.

Kam Staalhandel B.V. huurt voor de duur van 10 jaar ca. 2.256 m² bedrijfsruimte met ca, 80 m² kantoorruimte.

Carglass B.V. heeft haar vestiging binnen Dordrecht verplaatst naar de ontwikkeling op de Merwedestraat om haar klanten nog beter van dienst te zijn. Op deze zichtlocatie huurt Carglass B.V. 683 m² bedrijfsruimte met kantoor voor de duur van vijf jaar.

Ooms Makelaars vertegenwoordigde in gezamenlijke inspanning met DHG bij het tot stand komen van beide transacties.