Terug

naar berichten

2 september 2019

DHG VERHUURT 50.000 M² SMARTLOG IN RIDDERKERK AAN TIGERS

dhg tigers

DHG heeft met Tigers International Logistics een 10-jarig huurcontract getekend voor de huur van de gehele ontwikkeling SMARTLOG Ridderkerk van ruim 50.000m².

Op 1 juni 2020 zal DHG aan Tigers 43.317 m² warehouse, 2.016 m² kantoorruimte en 4.731 m² mezzanine opleveren. SMARLTOG Ridderkerk wordt gebouwd op een unieke locatie binnen de ring Rotterdam, direct langs de rijksweg A15. DHG startte de bouw op risico, maar past het gebouw aan om het specifiek geschikt te maken voor Tigers. Onder andere wordt een op maat gemaakt kantoor met een exclusieve glazen gevel van 140 strekkende meter gerealiseerd.

Over Tigers

Tigers is opgericht in 1969 en is een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener die is gespecialiseerd in op maat gemaakte supply chain-oplossingen, e-fulfilment en transport door de lucht, over zee, over het spoor en over de weg. Met de aanstaande verhuizing keert Tigers na 13 jaar Botlek terug naar Ridderkerk, waar het al haar Nederlandse activiteiten onder één dak zal brengen.

SMARTLOG distributiecentra

SMARTLOG Ridderkerk is onderdeel van de LOGCHAIN ontwikkelportefeuille van ruim 900.000 m² SMARTLOG distributiecentra, die DHG op risico ontwikkelt. Alle SMARTLOG distributiecentra zijn strategisch gelegen op logistieke hotspots en in en rondom havengebieden. Omdat de distributiecentra op risico ontwikkeld worden kunnen huurders direct worden bediend.

Na de verkoop van LOGCHAIN ONE aan Patrizia eerder dit jaar heeft DHG nu nog circa 770.000 m² aan SMARTLOG distributiecentra in ontwikkeling. Dit betreft naast Ridderkerk locaties in Amsterdam, Rotterdam, Moerdijk, Den Haag, Nieuw-Leusden en Venray. Deze SMARTLOG distributiecentra worden allen in 2019 en 2020 opgeleverd. SMARTLOG is daarmee het snelst groeiende warehouseconcept van Nederland. Voor meer dan de helft ervan zijn inmiddels reeds huurcontracten afgesloten.