Terug

naar berichten

29 november 2022

DHG verhuurt 50.000 m² groot Smartlog Rotterdam 9 volledig aan FOX Global Logistics

DHG heeft een nieuwe huurovereenkomst afgesloten met FOX Global Logistics voor Smartlog Rotterdam 9.

Enkele maanden geleden heeft FOX Global Logistics al een huurovereenkomst afgesloten voor DC1 van Smartlog Rotterdam 9. Nu ook een huurovereenkomst voor DC2 getekend is, is het hoogwaardige distributiecentrum, 6 maanden voor oplevering, volledig verhuurd aan FOX Global Logistics.

Smartlog Rotterdam 9 is in aanbouw en zal wanneer het gereed is bestaan uit 40.921 m² warehouse, 3.445 m² mezzanine, 1828 m² kantoorruimte, plus circa 4.000 m² buitenterrein. Het is gelegen op een voor de Rotterdamse haven unieke zichtlocatie  aan de Boyneweg 3-11 in het Botlekgebied. Het Botlekgebied is een knooppunt van veel bovenregionale activiteiten met achterlandverbindingen via spoor, weg en over water. Door de aanleg van de Blankenburgtunnel tussen de A20 en de A15, zal de bereikbaarheid van het Botlekgebied en de nieuwe SMARTLOG locaties vanaf 2024 nog beter worden.

De transactie is een ideale uitkomst voor de groei van FOX Global Logistics en om aan de vraag te blijven voldoen. Directeur Norman de Vos vertelde eerder dit jaar: “De specifieke locatie van dit magazijn centraal gelegen in het havengebied van Rotterdam met straks een ontsluiting van de Blankenburg tunnel die in aanbouw is heeft voor ons de doorslag gegeven. Als jonge jongen kwam ik destijds al voor mijn werk op exact deze zelfde locatie. Ik ben er dan ook erg trots op en grootse mee dat wij met ons bedrijf straks op deze plek in het hart van de Rotterdamse haven dit mooie distributiecentrum in gebruik kunnen nemen. Met deze locatie erbij vertrouwen wij erop onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en onze ambities verder vorm te kunnen blijven geven”.

Over SMARTLOG

DHG heeft sinds 2015 ruim 1,3 miljoen m² aan distributiecentra volgens het SMARTLOG concept gerealiseerd. Op dit moment is circa  200.000 m² SMARTLOG in aanbouw op verschillende locaties in Moerdijk, Roosendaal, Rotterdam en Zaandam. DHG is in afrondende fase van de verwerving van diverse locaties verspreid over Nederland om daarmee ontwikkelpijplijn weer aan te vullen.