Terug

naar berichten

18 augustus 2021

DHG VERHUURT NOGMAALS 45.000 M² OP SMARTLOG VENRAY AAN CLIPPER

clipper

DHG heeft onlangs een huurcontract gesloten met logistiek dienstverlener Clipper Logistics voor de huur DC1 van 44.721 m² op Smartlog Venray. Clipper huurt sinds april dit jaar al DC2.

DHG heeft met Clipper een langdurige huurovereenkomst gesloten voor in totaal 44.721 m². Dit betreft DC1 met 19.679 m² warehouse en 2.452 m² mezzanine. In het warehouse wordt voor Clipper een 3-laags tussenvloer van in totaal 22.500 m² geplaatst.

Clipper Logistics KG

Clipper Logistics is een beursgenoteerde Europese logistieke dienstverlener en richt zich op het transport, distributie en opslag van hoogwaardige producten en high-value retail logistics. Clipper heeft 56 vestigingen in Europa en zijn gehuisvest in o.a. de UK, Ierland, Duitsland en Polen. Clipper huurt sinds begin dit jaar al DC2 van DHG Smartlog Venray, voor haar klant Farfetch, een wereldwijde marktplaats voor luxe mode-artikelen en accessoires. Deze uitbreiding met DC1 is zowel voor een verbreding van de dienstverlening voor Farfetch, als voor nieuwe klanten.

Duurzaamheid

Aandacht voor duurzaamheid bij het ontwikkelen en bouwen van distributiecentra is voor DHG vanzelfsprekend. Op de daken van Smartlog Venray zijn 11.826 zonnepanelen geplaatst welke 5.262 kWp op zullen leveren, wat goed is voor de energievoorziening van 1.400 huishoudens en waarmee 2.648 ton CO2 op jaarbasis wordt gereduceerd.

Smartlog Venray

DHG heeft op Smartlog Venray ruim 53.000 m² aan warehouses ontwikkeld, welke zijn verdeeld over 3 distributiecentra. Om aan de vraag naar e-commerce te voldoen heeft DHG 37.500 m² additionele mezzaninevloeren ingebouwd. Met de verhuur van DC2 en DC1 aan Clipper en DC3 aan JD.com is het complex nu volledig en langdurig verhuurd.

DHG werd bij deze transactie met Clipper geadviseerd door het Industrial & Logistics team van JLL.