Terug

naar berichten

14 juli 2022

DHG verhuurt ruim 20.000 m² Smartlog Rotterdam 6 aan SEKO Logistics

Een half jaar voor de oplevering van Smartlog Rotterdam 6 heeft DHG de laatst beschikbare ruimte verhuurd aan SEKO Logistics. 

DHG heeft een huurcontract afgesloten met SEKO voor DC1 van Smartlog Rotterdam 6. SEKO biedt complete Supply Chain Solutions, gespecialiseerd in transport, logistiek en warehousing. Het nieuwe warehouse van SEKO zal bestaan uit 18.692 m² bedrijfsruimte, 1.728 m² mezzanine en 349 m² kantoorruimte. 

Smartlog Rotterdam 6 is gelegen aan de Bunschotenweg 138-160 in de Rotterdamse Waalhaven en bestaat uit twee DC’s van in totaal ruim 40.000 m². DC2 is begin dit jaar verhuurd aan GTS Group en Wrist-Klevenberg. Met de verhuur van DC1 is Smartlog Rotterdam 6 volledig verhuurd. 

Smartlog Rotterdam 6 

Begin dit jaar is DHG gestart met de bouw van Smartlog Rotterdam 6 aan de Bunschotenweg in het Waalhavengebied en eind van het jaar zal de oplevering van de Smartlog plaatsvinden. Het hoogwaardige distributiecentrum is gelegen bij Distributiepark Botlek naast de A15 (Europoort-Rotterdam-Nijmegen) welke een snelle verbinding heeft met de A4 (Amsterdam) en de A16 (Moerdijk-Antwerpen).

Uniek is de ligging naast de Barge-terminal van UWT. Door een samenwerking met UWT kunnen containers vanaf de Maasvlakte via een directe Barge-verbinding tot voor de docks worden afgeleverd, zonder gebruik te maken van vrachtwagens. Dit resulteert in aanzienlijk lagere kosten voor de huurder, een verminderde filedruk op de A15 én een significante verlaging van de CO2 uitstoot. 

SEKO Logistics 

SEKO Logistics is in 1976 opgericht vanuit een enkel kantoor in Chicago en is uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van logistieke diensten. Op dit moment heeft SEKO meer dan 120 kantoren in 40 landen. SEKO vereenvoudigt logistieke processen door de beste opties te bieden wat betreft service en kosten, door de in en verkoopactiviteiten van producten te tracken, te controleren en te verbeteren.

SEKO Logistics werd tijdens de transactie geadviseerd door 1530 Real Estate.