Terug

naar berichten

15 november 2019

DHG VERHUURT RUIM 25.000 M² IN BREDA AAN MONTAPACKING

montapacking breda dhg

DHG heeft een nieuwe 10 jarige huurovereenkomst gesloten met Montapacking E-commerce Logistics voor de huur van 25.728 m² van het distributiecentrum aan de Zoete Inval 4 in Breda.

Het bedrijf startte begin 2018 in Breda met de huur van één unit van 6.145 m 2 . Binnen een jaar verdubbelde Montapacking haar capaciteit tot circa 12.000 m². Per 1 januari 2020 breidt het E-commerce bedrijf nogmaals uit met 13.418 m² bedrijfsruimte en 640 m² kantoorruimte, waarmee de totale huur uitkomt op 25.728 m². DHG en Montapacking tekenden een volledig nieuwe 10- jarige huurovereenkomst.

Het distributiecentrum aan de Zoete Inval 4 in Breda is recent volledig door verhuurder gerenoveerd. Met een vrije hoogte van 12,70 meter, een vernieuwde ESFR sprinkler installatie en nieuwe LED verlichting voldoet het warehouse weer aan alle moderne eisen. Daarbij is het distributiecentrum gezien de ligging en het grote aantal vernieuwde loadingdocks zeer geschikt voor de e-commerce fulfilment activiteiten van Montapacking.

Montapacking

Montapacking bestaat sinds 1999 en verzorgt inmiddels de logistiek voor meer dan 650 webwinkels. Daarmee behoort zij momenteel tot één van de snelst groeiende e-commerce bedrijven in Nederland. Er wordt gewerkt vanuit meerdere zelfstandige e-commerce warehouses in Nederland. Het E-commerce bedrijf kiest voor uitbreiding van de samenwerking met DHG vanwege de proactieve houding en de mogelijkheden die DHG als verhuurder biedt om de groeiambitie van de verhuurder te faciliteren.

Na de uitbreiding van Montapacking is het distributiecentrum volledig verhuurd. Daarmee zet DHG een grote stap in de optimalisatie van de huur van de bestaande portefeuille. De leegstand in die bestaande portefeuille is na de verhuur van het pand aan de Zoete Inval in Breda gezakt tot onder de 1%