Terug

naar berichten

17 maart 2021

DHG VERHUURT RUIM 33.000 M² SMARTLOG VENRAY AAN CLIPPER LOGISTICS KG

dhg smartlog venray clipper
DHG heeft onlangs een huurcontract gesloten met logistiek dienstverlener Clipper Logistics voor de huur van 33.273 m² op Smartlog Venray. Smartlog Venray is een ontwikkeling van DHG in het zuiden van het land van ruim 50.000 m².

DHG heeft met Clipper een 10-jarige huurovereenkomst gesloten voor in totaal 33.273 m². Dit betreft DC2 van 15.928 m² warehouse, 1.341 m² mezzanine en 347 m² kantoorruimte. In het warehouse wordt voor Clipper een 3-laags tussenvloer van in totaal 15.657 m² geplaatst.

Clipper Logistics KG

Clipper Logistics is een beursgenoteerde Europese logistieke dienstverlener en richt zich op het transport, distributie en opslag van hoogwaardige producten high-value retail logistics. Clipper heeft 47 vestigingen in Europa, ze zijn gehuisvest in o.a. de UK, Ierland, Duitsland en Polen en huurt haar eerste DC in Nederland bij DHG. Deze nieuwe huisvesting was noodzakelijk nadat Clipper een 5-jarige overeenkomst met Farfetch heeft gesloten. Farfetch is een wereldwijde marktplaats voor luxe mode-artikelen en accessoires en krijgt nu onderdak in Smartlog Venray. Voor Farfetch gaat Clipper de verwerking van goederen na een transactie via het internetplatform van Fartfetch verzorgen.

Duurzaamheid

Aandacht voor duurzaamheid bij het ontwikkelen en bouwen van onze distributiecentra is voor DHG vanzelfsprekend. Het past namelijk naadloos in ons Smartlog-concept: hoogwaardige en duurzame distributiecentra van een gegarandeerde kwaliteit en met vastgestelde specificaties.

Op de daken van Smartlog Venray worden op dit moment zonnepanelen geplaatst. Er worden 11.826 panelen geplaatst welke 5.262 kWp op zullen leveren, wat goed is voor de energievoorziening van 1.400 huishoudens waarmee 2.648 ton CO2 op jaarbasis wordt gereduceerd.

Gemeente Venray

De gemeente Venray is blij met de ontwikkeling van DHG. Wethouder Jan Loonen: “We zijn blij dat dit innovatieve concept zich in Venray vestigt. Een mondiale speler in de slimme logistiek: een echte aanwinst voor Venray en voor de regio. Bovendien zorgt deze ontwikkeling er weer voor dat er een honderden nieuwe banen in Venray bij komen. Goed nieuws dus!”

Smartlog Venray

DHG heeft op Smartlog Venray ruim 50.000 m² aan warehouses ontwikkeld, welke zijn verdeeld over 3 distributiecentra. Met de verhuur van DC 2 aan Clipper zijn op dit moment DC 1 en DC 3 nog beschikbaar voor de verhuur, resp. 22.221 m² en 13.305 m².

DHG werd bij deze transactie geadviseerd door het Industrial & Logistics team van JLL.