Terug

naar berichten

9 september 2020

DHG VERHUURT SMARTLOG ROTTERDAM 3 AAN QUOOKER

smartlog rotterdam 3 quooker

DHG heeft een huurcontract gesloten met Quooker, uitvinder en producent van de allereerste kokendwaterkraan ter wereld, voor de huur van Smartlog Rotterdam 3. Dit hoogwaardige distributiecentrum ligt aan de Eemhavenweg in het Rotterdamse Waalhavengebied.

Smartlog Rotterdam 3 heeft een totaaloppervlakte van 17.777 m², bestaande uit 15.527 m² warehouse, 1.896 m² mezzanine en een kantoorruimte van 354 m². DHG startte de bouw van Smartlog Rotterdam 3 eind vorig jaar op risico, inmiddels is de bouw bijna voltooid. Quooker zal het warehouse direct na oplevering, per 1 oktober, in gebruik nemen.

Quooker

Het Nederlandse bedrijf Quooker is in 1987 opgericht door uitvinder Henri Peteri en uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. Inmiddels is de Quooker hard op weg een onmisbaar item in de keuken te worden. De huidige locatie in Ridderkerk is te klein geworden om aan de verwachte groei van de komende jaren te voldoen. Vanaf eind 2020 zal er gebruik gemaakt gaan worden van een nieuwe logistieke HUB aan de Eemhavenweg 44 in de Rotterdamse haven. Vanaf deze nieuwe locatie zal het internationale logistieke proces worden georganiseerd.

Vier nieuwe Smartlogs in het Rotterdamse Waalhavengebied

Vanaf begin 2021 zullen ook Smartlog Rotterdam 4, 5 en 6 voltooid worden. Deze Smartlog’s op brownfield locaties in het Rotterdamse Waalhavengebied worden door DHG op risico ontwikkeld. Het zijn unieke direct gelegen aan de barge-terminals van UWT, die gedeeltelijk nog beschikbaar zijn voor de verhuur. DHG voegt daarmee in Rotterdam ruim 92.000 m² aan nieuwe Smartlogs toe aan haar ontwikkelportefeuille. De totale SMARLTOG ontwikkelportefeuille bedraagt inmiddels ruim 1.100.000 m².

Quooker werd bij deze transactie geadviseerd door BRiQ Real Estate.