Terug

naar berichten

21 oktober 2020

DHG VERHUURT SMARTLOG ROTTERDAM 5 DC1 AAN VCK LOGISTICS

dhg smartlog rotterdam 5

DHG heeft een huurcontract gesloten met VCK Logistics Oceanfreight B.V., specialist in wereldwijde zeevracht, voor de huur van DC1 van ruim 9.000 m² van Smartlog Rotterdam 5. Dit hoogwaardige distributiecentrum ligt aan de Ophemertstraat / Waalhaven Westzijde in het Rotterdamse Waalhavengebied.

DHG startte de bouw van Smartlog Rotterdam 5 op risico. Het krijgt een totaal oppervlakte van ruim 20.000 m². VCK zal DC1, bestaande uit 7.910 m² warehouse, 770 m² mezzanine en 350 m² kantoorruimte per 1 mei 2021, direct na oplevering in gebruik nemen.

VCK Logistics Oceanfreight B.V.

VCK Logistics Oceanfreight B.V., onderdeel van VCK Holding B.V, is opgericht in 1965 en gespecialiseerd in wereldwijde zeevracht, van FCL, LCL tot breakbulk. Het kantoor en magazijn zijn geïntegreerd en gevestigd midden in het kloppende hart van het Rotterdamse havengebied. Naast een groot netwerk van dienstverleners, onderaannemers en leveranciers beschikken zij over relevante internationale certificeringen die het mogelijk maken om de rol van ketenregisseur te vervullen en kwaliteit in logistieke processen te borgen. Met de keuze voor een Smartlog van DHG verwacht VCK nog beter op de wens van klanten voor hoogwaardig opslag te kunnen inspelen.

Vier nieuwe Smartlogs in het Rotterdamse Waalhavengebied

De komende tijd zal naast Smartlog Rotterdam 5 ook Rotterdam 3, 4, en 6 voltooid worden. Deze Smartlogs op brownfield locaties in het Rotterdamse Waalhavengebied worden door DHG op risico ontwikkeld. Het zijn unieke direct gelegen in de nabijheid van de barge-terminals van UWT, die gedeeltelijk nog beschikbaar zijn voor de verhuur. DHG voegt daarmee in Rotterdam ruim 92.000 m² aan nieuwe Smartlogs toe aan haar ontwikkelportefeuille. De totale SMARLTOG ontwikkelportefeuille bedraagt inmiddels ruim 1.100.000 m². Van Smartlog Rotterdam 5 is na de verhuur van DC1 aan VCK alleen DC2 nog beschikbaar. Dit betreft 10.295 m² warehouse, 764 m² mezzanine en optioneel gewenste kantoorruimte. Ook DC2 wordt in Q2 van 2021 opgeleverd. DHG werd bij deze transactie met VCK geadviseerd door Molenaar Bedrijfshuisvesting.