Terug

naar berichten

14 januari 2020

DHG VERKOOPT 196.000 M² AAN SMARTLOGS VOOR 245 MILJOEN AAN HANSAINVEST

LogChainTwo DHG

DHG leverde eind december vijf SMARTLOGS uit haar LogChainTwo portefeuille aan HANSAINVEST Real Assets GMBH. HANSAINVEST kocht deze locaties aan namens twee van haar fondsen HANSAreal 2 en HANSA Europe Logistic Fund.

Medio mei vorig jaar verkocht DHG al LogChainOne, bestaande uit drie SMARTLOG-locaties van totaal 130.000 m² aan Patrizia Immobilien AG voor 131 miljoen euro. Eind November verkocht DHG haar SMARTLOG Rotterdam 2 van 115.000 m² voor 142 miljoen euro aan Real I.S. en eind december verkocht DHG het laatste gedeelte uit haar LogChainTwo portefeuille bestaande uit vijf SMARTLOGS van totaal 196.000 m² voor 245 miljoen euro aan HANSA INVEST. Real Assets.

Hiermee verkoopt DHG in 2019 in totaal 441.000 m² aan SMARTLOGS voor 518 miljoen euro.

LogChainTwo

LogChainTwo bestaat uit vijf locaties waarvan vier door DHG zijn ontwikkeld en één locatie recent was aangekocht door DHG en aan de LogChainTwo portefeuille werd toegevoegd.

De totale netto huur van LogChainTwo betreft 11,2 miljoen per jaar en de portefeuille heeft een WALT van 12,2 jaar.

SMARTLOG Ridderkerk: 50.000 m², volledig verhuurd aan Tigers International Logistics, 10 jaar.

SMARTLOG Amsterdam: 45.000 m², volledig verhuurd aan Logwise Amsterdam, 15 jaar.

SMARTLOG Nieuwleusen: 38.000 m², volledig verhuurd aan Westerman Logistics, 15 jaar.

SMARTLOG Den Haag: 52.000 m², deels verhuurd aan Medux, Boemer en The Insectory, 15 jaar.

Riverdale DC Nootdorp: 11.000 m² volledig verhuurd aan Riverdale voor 15 jaar.

Willem Slager, Partner en directeur bij DHG: “Met de verkoop van LogChainOne en LogChainTwo hebben we in 2019 weer een serie geplande verkopen afgerond. De beleggingsmarkt blijft nog onverminderd sterk zo blijkt maar ook de verhuurmarkt blijft gelukkig goed op peil. DHG verhuurde in 2019 ruim 300.000 m². Verderop dit jaar verwachten wij met LogChainThree op de markt te komen, de grootte daarvan is op dit moment nog niet bekend”.

Philipp Middendorp, Head of Logistics Acquisitions Real Estate at HANSAINVEST Real Assets legt uit: “De portefeuille omvat uitsluitend modern logistiek vastgoed dat geschikt is voor gebruik door derden en dat voldoet aan alle technische vereisten”. “Naast de hoogwaardige kwaliteit van het vastgoed valt het vooral op door de uitstekende locaties en transportverbindingen en de spreiding over tal van gevestigde logistieke locaties”, voegt Middendorp toe.

LogChain-ontwikkelportefeuille

LogChainTwo is het tweede deel van de LogChain-ontwikkelportefeuille, die DHG op risico ontwikkelt. In totaal bestaat LogChain op dit moment uit ruim 1,2 miljoen vierkante meter aan SMARTLOG-distributiecentra en is nog groeiende. Na de verkoop van LogChainOne en LogChainTwo van totaal 441.000 m² heeft DHG nog circa 755.000 m² aan SMARTLOG-distributiecentra op logistieke hotspots in Nederland in ontwikkeling welke grotendeels medio 2020 en 2021 worden opgeleverd.

SMARTLOG-distributiecentra

SMARTLOG staat voor smart en logistics en is het snelst groeiende warehouseconcept van Nederland. De XXL-distributiecentra bieden mogelijkheden om zowel ESFR- als ADR-goederen (gevaarlijke stoffen) op een veilige manier op te slaan. Ze zijn strategisch gelegen op logistieke hotspots en in en rondom havengebieden. Omdat de distributiecentra op risico ontwikkeld worden kunnen huurders direct worden bediend. Dit is een groot voordeel voor de logistieke vraag van klanten.

HANSAINVEST Real Assets werd in deze transactie geadviseerd door NewGround Law (juridisch) en door Antea Group (technisch). DHG werd geadviseerd door TLF real estate (commercieel) en door Loyens & Loeff (juridisch).