Terug

naar berichten

28 november 2019

DHG VERKOOPT DISTRIBUTIECENTRUM VAN 5.200 M² IN AMSTERDAM AAN CORDING

cording dhg

DHG heeft in samenwerking met Minerva Development 5.200 m² logistiek distributiecentrum in Amsterdam verkocht aan vastgoedvermogensbeheerder Cording Real Estate Group.

Het logistieke object wordt door Cording ondergebracht in het Cording Euro Industrial Real Estate Fund (CEIREF). Cording Real Estate Group vormt onderdeel van het Edmond de Rothschild Real Estate Investment Management Platform.

De logistieke faciliteit ligt aan de Nieuwe Hemweg 55, is opgeleverd in 2017 en volledig verhuurd aan een haven gebonden huurder, die hier zijn distributie en opslag operatie heeft ondergebracht.

René de Heus, hoofd Investment Benelux bij Cording: ‘Vanwege de strategische positie in het Amsterdamse havengebied, vlakbij het stadscentrum, en de kwaliteit van het vastgoed en van de huurder, past deze acquisitie perfect in de beleggingsstrategie van het fonds.’

CEIREF is een in Luxembourg geregistreerd vastgoedbeleggingsfonds dat zich richt op kleinere logistieke centra, light industrial en objecten met meerdere huurders. Het fonds werd gelanceerd in december 2018 en de portefeuille bestaat thans uit tien objecten. Het open-end fonds heeft een zogenoemd ‘core plus’ risicoprofiel en is bedoeld voor institutionele beleggers. Doelstelling is het genereren van jaarlijks nettorendement van 6 procent.

Cording werd fiscaal en juridisch bijgestaan door Van Doorne. Technisch advies kwam van SGS Search. DHG en Minerva werden bij de verkoop geadviseerd door VBC Notarissen.