Terug

naar berichten

14 oktober 2019

DHG VERKOOPT KANTOORPAND VAN 4.600 M² IN VLAARDINGEN

dhg maassluissedijk vlaardingen

DHG heeft het voormalige hoofdkantoor van Hydro Agri (daarvoor Windmill), gelegen aan de Deltaweg 8 in Vlaardingen verkocht aan Delta 21 B.V.

Het kantoorgebouw was onderdeel van een in totaal 15 hectare groot terrein aan de Maassluissedijk/Deltaweg dat was vrijgevallen na de ontmanteling van de oude Windmill/Hydro Agri fabriek ruim een decennia geleden. DHG heeft de afgelopen jaren verschillende delen van het terrein herontwikkeld en/of verkocht aan bedrijven als Aliphos, Beelen, Mariflex en Yara. De koper van het kantoorpand is voornemens het te transformeren tot een andere functie.

Maassluissedijk Vlaardingen

Na de verkoop van het kantoorgebouw heeft DHG aan de Maassluissedijk nog een laatste ontwikkelkavel van ruim 30.000 m² beschikbaar. Dit betreft een uniek kavel bestemd met milieucategorie tot en met 5.1. De kavel beschikt over een afmeerfaciliteit en de mogelijkheid tot het creëren van een kade van ruim 200 meter lengte in de Zeemanshaven. Het is daarmee één van de laatst beschikbare kavels met een kade-mogelijkheden aan de noordoever van de Nieuwe Maas. Later dit jaar wordt de geplande nieuwe ontsluitingsweg aangelegd, waarmee het terrein een eigen toegang krijgt en ook per weg optimaal ontsloten is.

De verkoop van het kantoorpand is in lijn met de visie van DHG om het non-core vastgoed van de bestaande portefeuille af te bouwen om zich nog meer te kunnen focussen op de uitbouw van haar logistieke SMARTLOG portefeuille.