Terug

naar berichten

7 december 2021

DHG VERKOOPT SMARTLOG VENRAY VOOR 85 MILJOEN AAN UNION INVESTMENT

smartlog venray union investment dhg

DHG heeft SMARTLOG VENRAY aan de Maasheseweg 70-82 in Venray, dat na het inbouwen van 3-laags mezzanine vloeren werd vergroot tot totaal 91.299 m² VVO, verkocht in een aandelentransactie en inmiddels volledig overgedragen aan Union Investment Real Estate Gmbh (Union Investment).


In 2018 kocht DHG de leeggekomen voormalige Inalfa fabriek waar tot die tijd schuifdaken werden geproduceerd voor de auto-industrie van Ramphastos (het beleggingsvehikel van Marcel Boekhoorn red.). De verouderde locatie is na het vertrek van Inalfa door DHG ontmanteld en vervolgens werd het gebouw gesloopt. Daarna is begonnen met een zeer omvangrijke bodemsanering. Op de vrijgekomen kavel van ruim 8 hectare, gelegen op bedrijventerrein Smakterheide in het Noord-Limburgse Venray, werd vervolgens door DHG op risico SMARTLOG VENRAY ontwikkeld, een DC bestaande uit drie units van in totaal oorspronkelijk ruim 53.000 m².

Na de realisatie van SMARTLOG VENRAY sloot DHG langjarige huurovereenkomsten met JD.COM voor DC3 en Clipper Logistics voor DC1 en DC2 die vanuit hier hun e-commerce activiteiten vestigden. Vervolgens werden voor Clipper Logistics in DC1 en DC2 additionele 3-laags mezzanine vloeren ingebouwd van in totaal 37.500 m², waarmee het totale metrage van SMARTLOG VENRAY werd vergroot tot 91.299 m² VVO.

Over Union Investment

Union Investment is de investeringstak van de DZ Bank Group en maakt deel uit van het coöperatieve financiële dienstennetwerk. Het werd opgericht in 1956 en heeft zijn hoofdkantoor in Frankfurt.

Union Investment werd in deze transactie juridisch bijgestaan door Dentons, technisch door Drees & Sommer en commercieel door 3stone Real Estate. DHG werd juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff en commercieel door TLF Real Estate.