Terug

naar berichten

15 november 2021

DHG VERWERFT KAVEL VAN 3,4 HECTARE OP BORCHWERF II ROOSENDAAL VOOR ONTWIKKELING SMARTLOG

dhg smartlog roosendaal

Recentelijk heeft DHG het kavel van 3,4 hectare op Bedrijvenpark Borchwerf II in Roosendaal afgenomen. DHG ontwikkelt hier een DC van ruim 22.000 m² volgens haar SMARTLOG concept.

In 2008 is het kavel, met het aansluitende kavel waar PKF gevestigd is, verkocht aan Roosendaal Onroerend Goed B.V., maar nooit in gebruik genomen. DHG zag dit ongebruikte kavel als een unieke kans om een SMARTLOG te kunnen ontwikkelen van totaal ruim 22.000 m².

Smartlog Roosendaal is gelegen op Bedrijvenpark Borchwerf II, een modern bedrijventerrein van 250 hectare. Borchwerf II staat bekend als een van de Logistieke Hotspots van Nederland en de Benelux. Er is een uitstekende ontsluiting op de multimodale overslagterminals in de directe omgeving. De oplevering van Smartlog Roosendaal staat gepland voor Q4 2022.

Over Smartlog

DHG heeft sinds 2015 ruim 1 miljoen m² aan distributiecentra volgens het SMARTLOG concept gerealiseerd. Op dit moment realiseert DHG daarnaast nog 277.000 m² SMARTLOG’s op de Maasvlakte en aan de Bunschotenweg in Rotterdam. Mede door de verwerving van de twee locaties van Steinweg in Rotterdam is de ontwikkelpijplijn daarna weer aangevuld met in totaal nogmaals 295.000 m² SMARTLOGS die in de komende 2 jaar worden ontwikkeld.

DHG werd bij deze transactie op juridisch gebied begeleid door Loyens & Loeff N.V. Rotterdam. Verkoper, Roosendaal Onroerend Goed B.V., werd bij deze transactie begeleid door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam (partner in Dynamis Logistiek).