Terug

naar berichten

Nieuw distributiecentrum Fivelpoort levert stroom

De Rotterdamse vastgoedontwikkelaar DHG wil een uit de kluiten gewassen distributiecentrum bouwen in Appingedam.
“We denken dat deze locatie zeer interessant kan zijn als het om logistiek gaat”.

Het distributiecentrum van DHG op bedrijvenpark Fivelpoort beslaat een oppervlakte van ruim 30.000 vierkante meter. In omvang behoort het centrum voor DHG daarmee tot de middenmoot. De Rotterdammers groeiden de afgelopen tien jaar uit tot de grootste ontwikkelaar van Nederland. Op de Maasvlakte ontwikkelde het bedrijf bijvoorbeeld een distributiecentrum van ruim 200.000 vierkante meter, in Lelystad wordt 160.000 vierkante meter ontwikkeld. Met de industrie in Delfzijl en stad Groningen in de nabijheid ziet DHG volop mogelijkheden in Appingedam, zegt Richard Elich van DHG.

”Daarnaast denken we dat we hier logistiek gezien goed in het verlengde van de Eemshaven zitten.’’

De aanwezige bedrijvigheid in de Eemshaven en Delfzijl speelt daarbij ook een rol, zegt Elichs collega Jelle van den Akker. ”Onze huurders gaan goed op de aanwezigheid van andere industrie in de omgeving.’’ In het centrum op Fivelpoort is plek voor meerdere bedrijven. Volgens Elich hoeven dat niet per se bedrijven te zijn in de logistieke sector.

”Het kan best zijn dat ook een maakbedrijf er een plek krijgt. Het concept dat we neerzetten, is daar flexibel genoeg voor.’’

DHG begon 25 jaar geleden in Rotterdam met het opknappen van oude panden om die vervolgens weer te verhuren. De laatste tien jaar heeft het bedrijf zich meer toegelegd op het ontwikkelen van logistiek vastgoed. Van den Akker: “Dat doen we nu op grote schaal.’’ Van den Akker noemt het jammer dat de vaarverbinding tussen Eemshaven en Noorwegen (Holland Norway Lines) er niet meer is. “Maar aan de andere kant, we zitten er voor de langere termijn. Er kan nog wat veranderen. Appingedam is bovendien de entree naar de Eemsdelta en via de N33 is de A7 goed te bereiken. DHG zegt in Appingedam een duurzaam gebouw neer te willen zetten. Het distributiecentrum is gasloos. Zonnepanelen leveren groene stroom voor gebruikers en voor ruim 1000 huishoudens.

In Eemsdelta is het distributiecentrum op Fivelpoort het tweede distributiecentrum in korte tijd dat gebouwd wordt. Iets verderop in de Eemshaven zijn de contouren zichtbaar van het Eemshaven Distribution Center dat Necron bouwt.